Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lystproblem mann

Spørsmål

Hadde et stygt fall i juli 2017,falt nedover en bakke og føttene kom opp bakover og det ble noen lyder i korsryggområdet som hørtes ut som forstrekninger.Jeg er ganske bra nå,men etter dette ble det vanskeligere i det seksuelle,kjenner mindre lyst og den faller fort ned,selv ved onanering ble det vanskeligere.Var i røntgen etterpå ,men ikke brudd. Spørsmålet er kunne det skje noe i fallet som påvirket dette? Det seksuelle har vært sånn opp og ned de siste årene,men ikke så galt som nå. Har høyt blotrykk og spiser en tabilett hver dag(Zanipress 10 mg) Min kone har dårlig smøring nedentil og må bruke glidemiddel,her bruker hun Aloe Vera Er Aloe Vera fornuftig å bruke for henne og meg,synes når penis kommer inn så faller den sammen? Håper du kan gi meg noen svar på disse tilstander,hva bør vi gjøre får å få bedre tilstander og hvilken stilling er lurest å bruke for å få den enklest inn og få det til?

Mann 66
Svar

Hei og takk for brev. Du skriver ikke noe om hvor gammel du er, men jeg går ut fra at du er relativt voksen i forhold til at du er gift. Jeg forstår at dette med ereksjonen og lysten opptar deg, men er usikker om det kan ha noe med fallet å gjøre. Det kan eventuelt være hvis du hadde fått noen avklemminger i fallet i forhold til de nervebaner som går til penis. Men du har vært på røntgen og de ikke fant noe galt. 

Men jeg synes du skal ta en ordentlig prat med din fastlege og eventuelt få en henvisning til spesialist i nevrologi for å få en utredning i tilfelle du har fått en avklemming av nervebaner i ryggraden og nerveskader. Men jeg tror ikke det i og med at du sier du først og fremst sliter med din seksuelle lyst. Da er det heller sannsynlig at du fikk en liten hjernerystelse som kan ha gått litt ut over din seksuelle lyst. Lystsentret sitter i hjernen, og det er klart at et fall som du har hatt kan føre til en liten rystelse som igjen gir mindre energi og som igjen gir mindre seksuell lyst. Og mindre seksuell lyst kan gi mindre ereksjon. Men jeg synes også at din fastlege skal måle din testosteron (det mannlige kjønnshormon) som har med seksuell lyst å gjøre). Det kan hende at det er det som ligger lavt og gir deg mindre seksuell lyst. Når det gjelder Aloe vera så er det et naturprodukt, som jeg ikke kjenner så godt. Jeg synes heller at din kone skal bruke vannløselsig glidekrem som er å få på alle apotek.

Når det gjelder stillinger ved samleie så er de jo egentlig du og dere som selv må finne ut av den stilling somkjennes mest komfortabel for dere begge,og der du føler at u kan beholde din ereksjon best. 

Jeg håper dette bvar noen svar på det du spør om.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-