Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Langvarige plager fra penis

Spørsmål

Har tidligere sendt deg brev av 30.04.18. Historien er den at jeg hadde ubeskyttet sex. Ca. 8-10 timer etterpå kjente jeg et ubehag i penistuppen. Gikk til lege og fikk to tabletter Azitromax. Ubehaget gikk fullstendig bort, men kom tilbake etter noen dager. Fikk ny Azitromax og ubehaget gikk fullstendig bort igjen, men kom enda en gang tilbake. Du mente det var urethritt. Fikk så Doxylin over 7 dager. Ubehaget gikk bort etter dag 2, men kom tilbake igjen på dag 5. Ble henvist til urolog. Cystoskopiet viste at jeg hadde knallrøde slimhinner i åpningen, men ettersom jeg hadde fått dette via et samleie var det ikke hans felt å vite hva det var. Har prøvd Ciproflox og Tarivid, samt Azitromax og Doxylin enda en gang i ettertid på lengre kurer, men denne gangen helt uten virkning merkelig nok. Ble henvist til Olafia, som mente jeg ikke hadde urethritt eller noen andre bakterier. Legen der var ikke interessert i å se mine knallrøde sidevegger, og pratet istedet masse vås om prostatitt etc. Jeg har hatt dette ene samleie de siste 5 år og det er ingen tvil om hva som er årsaken. Svien står på 24/7 og jeg har hatt dette nå i over 4 måneder. På det verste er svien uutholdelig og jeg klarer ikke å jobbe. I verste fall blir jeg ufør. Noe regulerer svien. Dog har det aldri gjort noe vondere å urinere. Er det en kjønnssykdom som verden ikke har oppdaget ennå, og som lar seg forsvinne av Azitromax/Doxylin ved første gangs bruk, men som likevel ikke responderer på de samme to antibiotikaene på lengre kurer? Finnes det salve/krem jeg kan smøre inni der? Hva er det som holder liv i en slik tilstand? Det blir for meg noe absurd at folk har gonorè etc. i årevis uten å ha noen symptomer, mens jeg skal gå rundt med svie 24/7 uten å ha noe som helst. Har tenkt på herpes, men mangler samlingen med blemmer av det jeg kan se. Også en psykisk belastning at ingen kan fortelle meg hva dette er. Jeg er redd, og jeg kan da umulig være det første mennesket i verdenshistorien som har fått dette?

Mann 32
Svar

  

Hei og takk for brevet ditt. Det er ingen tvil om at det å gå og ha smerter og ubehag fra urinveiene er veldig ubehagelig og selvsagt er det jo frustrerende at det ikke synes å gå over. Den mest nærliggende diagnosen å tenke på var etter det første brevet urethritt, men siden du har fått så mye antibiotika uten at det har gått over må man kanskje tenke på andre tilstander som eventuelt kan ligge til grunn for det du feiler. Noen helt ny og ukjent seksuelt overførbar sykdom er det vanskelig å tenke seg at dette er, men at noe med tiden ikke gir seg er i alle fall nokså sjelden. Imidlertid har jeg aldri sett en urethritt som ikke til slutt har gått over. 


En venereolog vil ofte ha nytte av opplysninger om en partners forhold, om vedkommende har vært hos lege og hva som er kommet ut av det. Vedrørende urethritt så er det kjent at hvis bakterien kan være mycoplasma genitalium så er den av og til vanskelig å behandle. Generelt så kan i sjeldne tilfelle en urethritt henge lenge i, men vil etter hvert tas hånd om av immunsystemet slik at plagene langsomt klinger av. Herpes simplex kan absolutt lage en urethritt, men den vil som oftest komme i perioder og den vil vise seg ved mikroskopi og på prøve til laboratoriet hvis man kommer til prøvetagning ved utbrudd.   


Kanskje et godt råd i første omgang kan at være at fastlegen din bestiller en ny time hos venereolog, enten hos en erfaren hudlege eller i tilfelle Olafiaklinikken at fastlegen ber om at en av de mer erfarene venereologene ser på deg, altså til en bestemt tid. En ny mikroskopi fra urinrørsmunningen og innsending av nye prøver er nok en god ide. 


Hvis ikke dette på noen måte fører frem så bør du igjen søke hjelp hos urolog;- dine plager fra urinrøret bør siden det er gått så lang tid avstedkomme en grundig undersøkelse av de nedre urinrveier med tanke på eventuelt annen årsak til tilstanden enn seksuelt overført infeksjon. Av og til kan hendelser komme til samme tid, men ikke ha noe med hverandre å gjøre, og slike tilfeller bør man kanskje vie noe oppmerksomhet. 


I første omgang vil man jo da tenke på en infeksjon som ikke er fremkalt av de seksuelt overførbare bakteriene, men av de mikrobene som fremkaller det som kalles cystitt eller blærebetennelse. Videre kan det ligge en betennelse i prostata til grunn, den kalles for prostatitt. En annen diagnose kan være det som kalles interstitiell cystitt eller også kan det foreligge et eller annet som blokkerer urinstrømmen som sten eller forandring i urinveiene på annen måte. Disse forskjellige diagnosene samt sikkert også andre er det urologene som vanligvis steller med og som oftest vil komme til en sikker diagnose som kan behandles. Lykke til og god bedring !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-