Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kort streng, smegma og trang forhud

Spørsmål

Hei. Jeg har et spørsmål ang trang forhud. Da jeg var 18 år røk strengen som holder forhuden til penis under samleie. Den ble revet rett av og jeg måtte operer den tilbake. Nå er jeg 30 år og har fortsatt mye problem med trang forhud. Jeg kjenner ofte under samleie at strengen bli veldig stram. Det hjelper med glidemiddel, men det er ikke alltid glidemiddel er å finne når jeg skal ha samleie.

Jeg har også slitt veldig med sen orgasme, og jeg kan ikke huske jeg hadde det problemet før strengen røk (verdt å vite at jeg hadde bare hatt sex 2 ganger før strengen røk).

Jeg sliter også med mye smegma og forhudbetennelse. Hvis jeg ikke vasker penis minst 2 ganger daglig, vil det samle seg smegma. Forhud betennelse har jeg hatt opp mot 10 ganger siden jeg opererte forhuden. Jeg opplever da symptomer som rødhet rundt Forhud og glans, kløe, ekstrem trang forhud og mye mer smegma. Når jeg har forhudbetennelse vasker jeg penis hver gang jeg er på toalettet. Jeg vasker aldri med såpe, kun rent vann. Vakser kanskje med såpe 1 gang hvert halv år.

Jeg har aldri vært hos min fastlege å fått forhudbetennelse diagnostisert, men jeg kan ikke tenke meg at det er noe annet. De siste 7 årene har jeg vært i fast forhold med en fast sexual partner.

Det jeg har vurdert i det siste er å gjennomfør en omkjærelse. Jeg har lest litt om dette og ser at omkjæring kan hjelpe for forhudbetennelse og smegma. Det jeg er redd for er følsomheten på penis. Jeg sliter allerede med sen orgasme og jeg er derfor redd for at jeg bare vil gjøre dette vondt verre.

Det er umulig å lese seg klok på dette da noen artikler sier følsomheten vil bli dårlig ved omkjøring i voksen alder, mens andre artikler kan mene det motsatte. Ofte tenker jeg at trang forhud er årsaken til at jeg sliter med sen orgasme og at omskjæring ville være løsningen. Men hvis jeg tar feil så kan jeg ikke angre å få forhuden tilbake. Hva tenker du er riktig å gjøre her?

Mann 30

Mann 30
Svar

Hei og takk for spørsmålene dinet! Først og fremst så mener jeg at du ikke skal fortsette å gå med disse problemene. For meg virker det tydelig at nå du gjorde den operasjonen da du var 18 år, så har nok dette ført til litt trang forhud og kanskje litt kort streng. Slik at dine plager er blitt som du beskriver.

Jeg forstår at du ha lest mye om omskjæring; men saken er ut fra min kliniske erfaring med menn som har vært omskåret at de ikke sliter med forsinket utløsning og mindre følsomhet. Det er klart at forhuden beskytter en del når den ligger rundt penishodet; men som du forteller, så samler den opp betennelse og smegma, og det er jo ikke bra. I tillegg så har du en litt kort streng som også fører til disse forholdene.

Tatt i betraktning at store populasjoner av menn over hele verden er omskåret (60 % av alle amerikanske menn, alle jøder og alle arabere), og lite er påvist av nedsatt følsomhet på penis. Så jeg vil nok anbefale deg å snakke med din fastlege, og be om henvendlese til en spesielaist (kirurg) som kan gjøre en omskjæring på deg.

Det er klart jeg ikke kan garantere at du blir fornøyd med det. Men jeg tror det etter de plagene du beskriver. Det er i alle fall ikke bra stadig å gå rundt med betennelse som du beskriver.