Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klump ved penis

Spørsmål

Hei, gutt/mann 24 år. Har i det siste fått periodisk litt ubehag ved orgasme, kjennes som en klump rett til venstre for penis,men på innsiden, smertene er ikke langvarige, men det er merkbart hver gang jeg får orgasme. Er i et stabilt forhold og vært det i 13 måneder. Når bør jeg oppsøke lege? Mvh gutt/mann 24 år.

Mann 24
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Ut fra det du skriver så forstår jeg at du i forbindelse med orgasme får en slags klump til venstre for penis. Altså ikke på selve penis men i lysken. Dette høres ut som det kanskje kan være en antydning til lyskebrokk. Det kan stemme med at ved orgasme så blir det en stor spenningsuløsning i mukulaturen i underlivet, og det kan føre til det vi kaller en lyskebrokk. 

Et brokk oppstår når innhold i buken, altså fett eller tarmer, tyter ut av et svakt punkt mellom musklene i bukveggen. Vanligvis vil du kunne se eller føle en kul i stående stilling. Det svake punktet i bukveggens muskler kan være medfødt eller et resultat av skade og belastning. Tunge løft, sterk hoste eller hard pressing ved toalettbesøk, gir økt trykk inne i bukhulen og gir økt risiko for brokkdannelse (hernie). Og dette kan også skje ved orgasme. Jeg tenker det er klokt at du oppsøker din fastlege og får ham/henne til å undersøke dette. Det kan være mulig at det bør opereres, Men det er en enkel operasjon og ikke farlig.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-