Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kløing, utslett og flassing på penis og pung

Spørsmål

Hei Johannes Jeg plages med flaskene og kløende hud på baller og penis. Har vært innom legen med dette å fikk stopperen som fungerte en liten stund har nå gått med dette i kansje 10år men aldri vært så ille som nå. Vil beskrive det som kløende og kan bli sviende når huden har flasser av(ved kløe) Har du noen formeninger om hva dette kan være?

Mann 31
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det høres jo lenge ut å ha gått med tilstanden som du beskriver så lenge som 10 år;- jeg forstår at Lommelegen er et skritt i retning av at dette nå bør få en løsning. Imidlertid er det slik at det er en rekke, helt forskjellige tilstander som kan forårsake rødme og flassing i et område som dette, noen er enkle å behandle mens andre kan være mer probelematiske. Dette henger sammen med hva slags tilstand dette dreier seg om. Du skriver noe om plagenes varighet, men for lite ellers til at det er mulig å komme med noe konkret forslag til noen diagnose. Siden du har hatt det så lenge er dette trolig ingen seksuelt overført tilstand. Faktorer som hvordan utslettet ser ut, om det er stasjonært eller flyktig, hvor stor utbredelsen er samt en rekke andre ting må danne bakteppet for diagnostisering. Av vanlige  diagnoser er de forskjellige eczemer nokså vanlige, de kan manifestere seg i området, men da vet pasienten som oftest at han har et eczem, som f. eks. atopisk eller seboroisk eczem. Kontaktallergi kan være en annen diagnose og her vil det utløsende allergen eller stoff være avgjørende, dette er det viktig å få forklaring på. Gjærsopp og annen type hudsopp kommer ofte med flassing, og den er enkel å finne ut av, enkle avskrap fra huden vil et mikrobiologisk laboratorium kunne finne ut av. 


Så har vi en stor gruppe hudsykdommer som alle kan komme i området, av de vanligste er psoriasis, lichen ruber, lichen sclerosus eller legemiddelreaksjon, det siste er hyppigere enn man kanskje tror siden veldig forskjellige medikamenter kan utløse en slik tilstand. 


Som det fremgår så trengs det en fagmann- eller kvinne til å finne ut av dette, helst en spesialist i hudsykdommer som steller med slik til daglig. Fastlegen kan også sikkert være behjelpelig og hvis det er vanskelig for ham eller henne får du en henvisning til en hudlege;- det kan ta litt tid, men da vil en riktig diagnose bli stilt og du vil kunne få den behandlingen som dette trenger. God bedring og lykke til ! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-