Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kløe i urinrøret ved ejakulasjon

Spørsmål

Jeg sliter med en slags kløe/svie/kiling ved ejakulasjon. Dette er en følelse som kommer på oversiden av penis, rett under penishodet og noen ganger på penishodet. Den blir sterkere og sterkere jo nærmere jeg er ejakulasjon og hvis jeg er nærme og klemmer/gnir litt rett under penishodet så kjenner jeg den kløen der, men hvis jeg onanerer og forhuden er over penishodet, så kjenner jeg det i penishodet. Det kan altså virke som om kløen er der jeg kjenner mest stimuli. Det skal også sies at dette er nesten den eneste følelsen jeg kjenner. Kløen føles på en måte godt, men jeg vet også at det egentlig ikke skal være sånn. Følelsen blir borte med en gang etter jeg har ejakulert, ved mindre jeg onanerer flere ganger innenfor ganske kort tid. Da vil jeg i så fall kjenne en slags brennende følelse i roten av penis/nedre mage. Jeg har allerede vært hos legen og sjekket meg for urinveisinfeksjon og klamydia og begge testene var normale. Jeg har heller ingen andre symptomer til prostatitt eller pudendal nevralgi, som jeg har hatt en liten teori om at det kunne være. For et par måneder siden så fikk jeg litt overtenning under onanering og holdt på litt for lenge/intenst og da kjente jeg etterhvert en smerte i ca det område hvor jeg nå kjenner den kløen. Jeg har prøvd å behandle med canesten og daktacort uten effekt. Jeg har nå en relativt sterk teori om at det kan være en slags nerveskade etter voldsom onanering, ettersom at jeg ikke har noen andre symptomer enn bare den kløen som kommer når jeg er nærme og ved ejakulasjon. For en uke siden tok en pause fra all kontakt med penis, så virket det litt som om jeg fikk tilbake noen følelser og penis ble mer sensitiv, men kløen er der fortsatt. Som sagt har jeg snakket med folk som har prostatitt, og selv om det ikke er leger, så trodde de ikke at det var det. Er det noe legemiddel jeg kan kjøpe uten resept som kan hjelpe? Vil helst slippe en tur til legen.

Mann 21
Svar

Hei.


Jeg har egentlig ingen andre teorier her om hva dette kan være, enn det du selv er inne på: Kanskje du har vært noe for hardhendt eller holdt på for lenge under onanering, og at den beste løsningen kanskje kan være å prøve å avstå fra dette en tid. Grunnen til at jeg har mistanke om at årsaken kan være dette, er at du forteller om den episoden hvor du onanerte med litt stor intensitet og litt for lenge, og da fikk utløst en smerte i akkurat det område hvor du nå kjenner kløe. 

Og noe som også kan øke sannsynligheten av at forklaringen ligger i denne gaten, kan være det at jeg forøvrig ikke har noen teorier om hva dette kan skyldes. Du har jo utelukket en rekke ting allerede, blant annet klamydia. Det måtte være å eventuelt dobbeltsjekke dette, med en ny klamydiaprøve. Ved de fleste medisinske prøver og tester finnes det en liten sjanse for falskt negativt resultat, dvs at prøven ikke slår ut, til tross for at man har tilstanden det testes for. Og så er det viktig at du ikke later vannet siste timen før prøvetaking. Hvis du hadde gjort det da du tok prøven, vil det kunne gi falskt negativt prøvesvar.

Hvis du nå tester ut om dette med å avstå fra onanering i en periode, med en teori om at det kan dreie seg om en eller annen mekanisk skade eller irritasjon som følge av kraftig onanering, så vil du få se om det bedrer dette. Hvis du da blir bedre, er jo det en sannsynlig bekreftelse på at denne teorien var rett. Du spør om det er noe legemiddel du kan kjøpe mot disse plagene. Jeg vet ikke hva det skulle være, og årsaken til det at jeg ikke har noen mistenkt medisinsk diagnose her. 

Hvis ikke dette skulle hjelpe, og plagene vedvarer, har jeg ingen andre råd enn at du må oppsøke fastlegen igjen for nok en vurdering og undersøkelse. Jeg ønsker deg lykke til.