Kjønnsykdom?

Spørsmål

Hei Kontaktet lege ved mistanke om en eller annen kjønnssykdom. Hadde hat ubeskyttet oral sex og merket ubehag fra bitestikkel 2 uker etter mulig smitte tidspunkt. Fikk resept på azitromax det ble ikke tatt noe urinprøve fordi jeg var på reis. Når jeg hjem fra reise en uke etter kontaktet jeg legen igjen, hadde da forsatt hoven bitestikkel. Og fikk resept på dokcycilin. Det ble heller ikke tatt noe urinprøve denne gang. Følte meg bra i starten etter denne behandlingen men etter 1,5 uker kom samme symptomer tilbake og kontaktet lege igjen. Da ble det bestilt time for ultralyd og tatt urin og blodprøve. Urin og blodprøve viste seg å være negativ. 3 uker etter dette kontaktet jeg lege igjen. Hadde fortsatt hevelse i bitestikkel og det ble tatt ny urinprøve( klamydia gonoré og Mykoplasma) denne viste seg også å være negativ og fikk svar ifra ultralyd ( hevelse men ikke noe betennelse men litt vann i punge) fikk da beskjed om å ta tiden til hjelp. Situasjonen i dag 2 uker etter sist lege besøk: har fortsatt hevelse i bitestikkel og føler ikke det blir så mye bedre. Har også fått mildt Utslett på peis hode noe jeg ikke har hatt før. Føler jeg ikke ble tatt på alvor ved sist lege besøk og lurer på om det fortsatt kan være noe infeksjon selv om jeg har fått 2 negative prøver. Og om at jeg rett før mulig smitte punkt hadde nokså kraftig diaré kan ha noe sammenheng med de symptomene jeg har.

Mann 28
Svar

Hei! Det var synd det ikke ble tatt noen urinprøve eller tester før behandlingen. Du har fått riktig behandling for både klamydia og gonoré. Mykopla blir også behandlet med doxycillin. Det er ikke så godt å si hva som er årsaken til plagene, men sannsynligvis vil det gå over av seg selv siden funnet på ultralyd er sparsomt. Det kan oppstå betennelse i bitestikkel uten at det er infeksjon. Da hjelper antibiotika lite. Utslett på penishodet kan være en balanitt. Det betyr en eksemtilstaned som behandles med daglig varmt vann uten sterke såper. Bruk gjerne fuktighetskrem uten konserveringsmiddel eller parfyme. Jeg forstår st du ønsker en konkret og effektiv behandling, men da kreves det dyrkningssvar