Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan dette være en seksuelt overført tilstand ?

Spørsmål

etter å ha en del sex en ukes tid med ny partner, vet at begge har ikke hatt noen andre på et år og ren. svir det litt når jeg tisser +der har dukket opp 2 små prikker som jeg ikke vet hva er på hode av penis. er dette noe jeg skal bekymre meg over eller kommer det til å gå over etter en kort periode?

Mann 35
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Hvis det er slik du sier, altså at ingen av dere har hatt sex på et års tid så er det lite sannsynlig at det du merker skyldes noen seksuelt overførbar tilstand. Siden dere har hatt endel sex, som du skriver, så kan det fort medføre små forandringer nedentil, som et par røde pletter på penishodet samt noe svie, det er altså mulig at det er helt normalt, men da bør det nok også forsvinne innen rimelig tid. Gjør det ikke det så ta turen til legen og få tatt noen prøver, det skader ikke og av og til er det faktisk slik at man kan huse f. eks, en ubehandlet chlamydia-infeksjon gjennom svært lang tid og at man altså ikke har merket noe til den, og det gjelder begge parter. 


Det du beskriver er ikke noe alvorlig i noe tilfelle, i verste fall har du fått en urethritt og den lar seg jo enkelt behandle med en antibiotikakur. Husk da at partner i tilfelle skal ha samme behandling og den skal tas på likt. Man skal da ikke ha sex i behandlingstiden som pleier å vare en uke, dette foredi man ikke skal smitte hverandre under kuren og ende opp med det som kalles ping-pong-smitte, dvs. at den ene smitter den andre under kuren og omvendt, det er ikke så sjelden at det skjer. I alle fall, lykke til !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-