Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Jeg sover 12 timer i døgnet, er det normalt?

Spørsmål

Hei jeg er en 71 år gammel kvinne . Brystkreft i 2011 og guilliain barrets syndrom i 2015. Fikk påvist lavt stoffskifte i 2015. Har fått fatigue i etter kant. Spørsmålet mitt er : Jeg sover ca 12.00 timer i døgnet .Det kan da ikke være normalt ??

Kvinne 71
Svar

Hei.


Du spør om å sove 12 timer i døgnet er normalt. Det kommer litt an på hva du legger i begrepet "normalt". Hvis du mener "vanlig", så er det ikke det. 6-7-8 timer pr natt er det vanlige for voksne mennesker, ofte mindre for eldre. Men vi er nå alle forskjellige, og hvis det kjennes riktig ut for deg, så er det jo ingenting i veien for å gjøre det. Men så er spørsmålet om det kan ha noe med sykdom eller helseproblemer å gjøre, og det kan det.  Det første jeg tenker på i den forbindelse, er da om du kan være for lavt dosert med Tyroxin / Levaxin. Da vil stoffskiftet bli for lavt, og det kan gi betydelig trøtthet. Sjekk derfor dette med blodprøve hos fastlegen din. Verdien TSH skal ved riktig dosering av Levaxin, ligge mellom 0,5 og 1,5. 

Videre så skriver du at du har vært plaget med fatigue, altså betydelig trøtthet. Det kan oppstå etter sykdom, og du har jo gjennomgått flere alvorlige sykdommer. Det kan da hende at ditt store søvnbehov nå henger sammen med dette.

Og det kan ha andre årsaker, så en generell sjekk hos fastlegen for dette, er å anbefale. Da må du blant annet ta blodprosent, vitamin- og mineralnivåer, blodsukker m.v.

Håper det var et greit og nyttig svar. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-