Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvitt utslett på penishodet

Spørsmål

Hei! I går oppdaget jeg noe ubehagelig på penishodet. Jeg har fått noe hvitt utslett som ligner på løse hudrester (er da vel ikke hud der?). Det gir ingen smerter eller ubehag og det dukket opp plutselig i går. Jeg har aldri hatt noen kjønnssykdommer, men jeg har ikke fått testet meg etter den forrige sexpartneren. Imidlertid stoler jeg på henne når hun sier at hun har testet seg og var frisk før hun traff meg. Har før dette uansett bestilt en klamydia hjemmetest, bare for å være på den sikre siden. Har lest at det mest sannsynlig er noe helt uskyldig som f.eks vask med såpe og at sånt ofte går over av seg selv.

Mann 27
Svar

Hei.


Dette er ihvertfall ikke noe som gir mistanke om kjønnssykdom, og det er neppe noen sykdom i det hele tatt. Du nevner klamydia, og en test er det alltid lurt å ta siden dette er så vanlig, og siden det ikke er uvanlig å ha det uten å ha noen plager av det, men det du forteller om her er ihvertfall ikke en måte som klamydia arter seg på. Jeg synes i første omgang at du kun skal drive god hudpleie, dvs kun bruke de aller mildeste intimsåper, og fuktighetskrem etter vask.

Det er hellet ikke utenkelig at det kan dreie seg om en lett eksemvariant, så hvis overnevnte behandling ikke hjelper, kan du forsøke et tynt lag med hydrokortison i noen få dager, for å se om det hjelper. Mange tenker sopp når det gjelder hvitaktig belegg på penis, men sopp gir vanligvis ikke symptomer hos menn. Men teoretisk tenkbart er et nok, og du kan kjøpe Klotrimazol krem reseptfritt å forsøke, om ikke du kommer til målet med overnevnte forslag. Det er jo ihvertfall ikke skadelig på noen måte å forsøke dette. 

Men start med kun god hudpleie som ovenfor beskrevet, mest sannsynlig er det nok til at dette forsvinner.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-