Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvitlig fuktighet og svie til penishodet

Spørsmål

Hei , jeg er en mann på 34 år og er ganske så sikker på at jeg har fått sopp på penis-hode . Jeg ser at man ikke kan få dette behandlet uten resept. Hva skal jeg gjøre når lege har ferie over lengre tid og hva kan jeg bruke for og få behandlet dette . Jeg vår hvit guffe og svie som også har begynt og spre seg inn i urinrøret . Det er også kraftig lukt konstant . mvh Jonas

Mann 34
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Du skriver at du er sikker på at det du feiler er sopp på penishodet ditt, men du skriver også lenger nede i brevet ditt at du har hoe hvitlig på samme sted samt at du i tilegg har svie som også etterhvert er lokalisert til urinrørsmunningen. Dette siste er ikke spesielt typisk for sopp, men denne diagnosen kan sikkert ikke utelukkes etter hva du skriver. Men siden du nevner noe hvitlig i nærheten av urinrørets munning så må vi kanskje forestille oss at du kan ha utflod, dvs. at dette hvite også kan stamme herfra. Utflod fra urinrøret kan tyde på en seksuelt overførbar tilstand som kalles urethritt eller urinrørskatarr, den overføres seksuelt ved samleie og oral sex og kan fremkalles av bakteriene chlamydia, mycoplasma genitalium samt gonorè-bakterien, i tilegg også andre mikrober. Soppinfeksjon kan man også få på penishodet, men det er ikke spesielt vanlig. Gjærsoppinfeksjon på penishodet kan som oftest forekomme hvis man lever fast sammen med en kvinne som har kronisk gjærsoppinfeksjon i skjeden, dette er en ikke så sjelden tilstand hos kvinner. 


Du nevner at en sopp ikke kan behandles uten resept, det er ikke helt riktig siden man kan få soppmidler som canesten, pevaryl og daktar i mindre tuber uten resept. Imidlertid ville det nok være en bedre løsning å få en lege til å se på deg og ta prøver slik at en korrekt diagnose kan bli stilt. Mange fastleger har nok ferie nå, men de fleste vil ha ordninger som henviser de pasientene som trenger å komme til lege til annen lege som vanligvis oppgis på fastlegekontoret, enten som telefonsvar eller på hjemmesiden. Videre finnes det i de større byene klinikker som er spesielt innrettet på seksuelt overførbare sykdommer, eventuelt kan også ungdomsklinkker være behjelpelige med slike akutte tilstander. Videre har mange steder og byer legevakt som kan oppsøkes direkte. Lykke til og god bedring !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-