Har oppdaget noe på penis. Kan det være kreft?

Spørsmål

Hei, jeg oppdaget denne i dag. Har hatt ubeskyttet oralsex i fjor juli og i fjor november. Er dette peniskreft eller forstadie til det eller HPV? Er dette farlig? Hva er det verste som kan skje? Kan dette behandles? Har time hos en lege om knapt en måneds tid, kan behandlingen vente til da eller må jeg påskynde dette? Det klør ikke og svir ikke og føler meg i fin form. Hva må jeg gjøre nå?

Mann 38

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Dessverre er bildet du har sendt inn, ikke i fokus, så jeg kan egentlig ikke si så mye her. Det eneste jeg ser på bildet, er en liten flekk som ser mer pigmentert ut enn resten av glans. Kan det være dette du mener? Isåfall kan det jo være en vanlig føflekk. Kreft vil kunne se ut som et sår som ikke gror, og som blir stadig større, og kreft i en føflekk (melanom) vil se ut som en føflekk som blir mørkere, større, assymetrisk, ujevnt pigmentert m.m.

Du spør om det er farlig og om det kan behandles. Det spørsmålet kan kun besvares når en vet hva det er, dvs at du har blitt legeundersøkt. Er det en vanlig føflekk, så er det naturligvis ikke farlig, og skal ikke behandles. 

Det lille jeg ser på bildet, om jeg ser det du sikter til, ser ut som en helt minimal pigmentforandring, og virker ikke i utgangspunktet bekymringsfullt. Skulle jeg gjette, gjetter jeg på en bitteliten normal føflekk, men dette altså med forbehold om at bildet er så uklart som det er.

Alt i alt så kan jeg som du forstår, dessverre ikke gi deg noe som helst konkret svar her på dine spørsmål om kreft, forstadier til kreft og HPV, siden jeg ikke kan undersøke deg, og siden bildet er så uklart, dessverre. Jeg håper allikevel at du finner noe av nytte i svaret. Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn