Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har "noe" i pungen, en klump som henger fast i testikkelen.

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17 og har noe uvanlig inni pungen min. For lenge siden egentlig, så merket jeg en uvanlig klump med veldig rar konsistens i pungen og på en måte henger fast i venstre testikkel. Nå etter vært som jeg tror dette blir større begynner jeg å bli mer og mer beskyttet. Vet ikke om det er uvanlig eller ei, men min pung har alltid gått frem og tilbake mellom fasene slapp og ganske fast. Når pungen min er slapp kan jeg veldig godt se og føle denne klumpen som har mer utviklet seg til en avlang klump med en konsistent som det eneste jeg kan sammenligne med er en melkekjertl eller en hjerne (ikke at jeg vet hvordan en hjerne kjennes ut). Mens når pungen min er fast kan man såvidt føle seg fram til den. Som sagt så ligger den på en måte rundt venstre testikkel og litt av klumpen er på undersiden av venstre testikkel, men det virker ikke som dette er en del av den originale klumpen som ligger litt til venstre for venstre testikkel. Når jeg var hos legen så var da selvfølgelig pungen min fast og da kunne ikke legen føle denne klumpen. Han sa at jeg burde bestille en haste time når jeg merket at denne klumpen ble synligere, men det jeg tror jeg har lagt merke til er at den er mest synlig om kvelden. Og da er det ikke mulig å få hastetime. Jeg har vedlagt noen bilder som kanskje kan hjelpe med forståelsen av det jeg prøver å si. Det svarte du kanskje ser på et av bildene tror jeg og håper er en blodåre. Hvis det skulle komme opp så er jeg seksuelt aktiv. Mvh ...

Mann 17
Svar

Hei.


Ved siden av / over testiklene har vi en bitestikkel. Det medisinske navnet er epididymis. Det er overgangen mellom testikkel og sædleder. Google bilder av den, så der du hvordan den ser ut. Ikke sjeldent kan den få en liten ufarlig utposning på seg, det heter cystocele. Det er ingen sykdom, og det skal ikke behandles. Jeg får en klar mistanke om at det er dette du kjenner, ut fra din beskrivelse. 

Alternativ forklaring kan være et vannbrokk, hydrocele.  Det er en væskeansamling i hinnen rundt testikkelen. Den kan en lyse gjennom med en lommelykt, siden det er væske inni. Det er lettest å gjøre i et mørkt rom. Du kan godt forsøke dette, men jeg synes ikke du skal ta på deg jobben med å ta endelig stilling til hva dette er eller ikke er. Det er din leges jobb.


Du sier at legen ikke kunne kjenne noe fordi pungen din var stram da du var der. Det synes jeg er litt vanskelig å tro, for det er fullt mulig å undersøke testikler også når pungen er stram. Jeg synes derfor du skal gå til legen din påny, og spørre direkte om en ny undersøkelse, uavhengig av om pungen er stram eller slakk, og si at du ønsker å vite om det er cystocele eller vannbrokk du har. Finner legen mot formodning ikke ut av dette, vil det være aktuelt å henvise deg til en ultralyd av pungen, som en alltid skal gjøre hvis en har kuler i pungen som en ikke vet forklaringen på.


Håper informasjonen er til nytte. Ha det bra.
Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-