Har ingen høyre bitestikkel. Må jeg til lege med dette?

Spørsmål

Min høgre testikkel har ingen bitestikkel så vidt jeg kan kjenne, men min vestre har en bitestikkel som er større en testikkelen den klamrer seg til. Jeg har ingen smerter og har ett normalt sex liv 2-3 ganger i uken. Jeg er 65 og er sterilisert for 40 år siden. Er dette en tilstand som bør undersøkes nermere ?

Mann 65

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Nei, jeg ser ingen grunn til at dette er noe du bør få undersøkt av lege. Det kan hende at din høyre bitestikkel er så liten at du ikke kjenner den, men uansett så er ikke liten eller manglende bitestikkel et tegn på sykdom.


Din venstre bitestikkel er større en tilhørende testikkel. Det høres ut som et spermatocele, dvs en utposning på bitestikkelen. Det er ikke en sykdom, men en mekanisk "variant" som det ikke skal gjøres noe med. Hvis den har vært slik "i alle år", så trenger du ikke å oppsøke lege for dette heller. Ellers kan det være riktig at du får lege til å bekrefte at det er slikt spermatocele, slik at du får utelukket muligheten for at du selv kan feiltolke det du kjenner. Da handler det naturligvis om å få utelukket at det skulle være en svulst utgående fra testikkelen. Og når det gjelder slike problemstillinger, å få utelukket at en kul kan ha med kreft å gjøre, så skal en naturligvis ha svært lav terskel for å oppsøke lege, og heller gå til lege ti ganger for mye, enn en gang for lite. 


Håper det var greit svar. Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-