Har hatt epididymitt, men ser ikke ut til å bli bra?

Spørsmål

Hei! Kjente for noen mnd siden en kul i venstre testikel mens jeg dusjet, tenkte ikke noe særlig over det da kuler og klumper har kommet og gått litt før også, men etter en uke fikk jeg veldig vondt, en minste berøring føltes som ett spark. Gikk til lege og fikk antibiotikakur, den værste smerten ga seg i en to måneders tid. Kulen var der fortsatt, men smertene var så godt som borte. Men etter 2 mnd blusset også smertene opp igjen, ny kur ble prøvd uten virkning. Time til urolog der ultralyd ble utført men fant ikke noe galt. Urolog mistenkte virus. Er kun avgitt urinprøve og tatt ultralyd, bør det taes andre tester? Har nå gått ca 2 mnd etter at smertene kom tilbake, og 4 mnd siden første tilfelle, hvor lenge kan man forvente at går ved en evt virusinfeksjon? Har prøvd ut flere varianter av smertestillende, men synes ikke de har noen stor effekt. Smertene kommer å går litt, men kan være ganske intense innimellom. Synes legens “ta tiden til hjelp“ svar er lite tilfredsstillende, da jeg begynner å bli lei av smerter og ønsker konkrete svar!

Mann 35
Svar

Hei.

Det som hadde vært viktig å vite her, var svaret på bakterieprøvene som er tatt, dvs om det var påvist noen bakterie noensinne, og hvilken det var, for det vil kunne fortelle om antibiotikaen du fikk, var riktig eller ikke. Du skriver at det ble mistenkt virus, men du skriver ikke noe om det ble eller ikke påvist noen bakterie. Det ville jeg nok ha forhørt meg med fastlegen din om, og da må du samtidig spørre om antibiotikakuren du fikk, var riktig i forhold til bakterien som evt ble påvist.

Du har sikkert hatt det som heter epididymitt, infeksjon i bitestikkelen. Da er det viktig at du vet at selv etter korrekt og effektiv behandling, så er det vanlig å ha smerter og evt hevelse i ukesvis etter at infeksjonen er over. Det er følgelig meget mulig at det er dette du kjenner nå. Jeg ville nok for ordens skyld tatt kontakt med fastlegen for ny bakteriologisk prøve, for å se om du går med noe ubehandlet nå. Da er det viktig at du sier til legen din at du må sjekkes for klamydia og gonore, hvilket er standard å sjekke for, men også en sjeldnere bakterie som heter Mycoplasma Genitalium, som man ikke alltid blir undersøkt for. Den kan kreve annen type antibiotika enn det man får mot klamydia epididymitt.

Håper at dette svaret kan være til hjelp for deg. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-