Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Godartet forstørrelse av prostata

Spørsmål

Hei, jeg blir snart 64 og opplever fysiske endringer. Og nå noe som er foruroligende. For snart 20 år siden begynte jeg å ta små mengder av medisinen Sinalfa for godartet forstørret prostata. Etter som tiden gikk økte dosen. I forbindelse med hjerteflimmer ble det konstatert at Sinalfa hadde blodtrykksnedsettende effekt på meg, så det siste halvannet året har jeg brukt Duodart i stedet. Den funket fint inntil nylig. Da oppstod det som kalles "retrograd ejakulasjon". I en kort periode prøvde jeg da alternativet Duasterid Medical Vally Kaps. Da kom ejakulasjonen på normalt vis, men jeg måtte slutte med denne fordi den ikke leget vannlatingsproblemene godt nok. På cystocopi i forbindelse med kontroll av tidligere blærekreftoperasjon, ser vi at prostata er lett forstørret. Stoler jo på fastlegen min, men tenkte likevel å få en second opinion her. Finnes det alternativ medisinering ? vh Mann

Mann 63
Svar

Hei og takk for spørsmålet ditt. Som jeg forstår har du vært igjennom flere kurer for behandling av denne lidelsen. Og det som dessvere nok er felles for disse når det gjelder bivirkninger, er at de kan gi seksuelle innvirknnger; som minsket seksuell lyst, utlsønngsforstyrrelser og ereksjonsproblemer.

Nå sier du at du opplevet utlsøningforstyrrelse ved bruk av Duodart. Og legen din har gitt deg Duaterid kapsler en periode, men som du måtte slutte med på grunn av vannlatningsproblemer. Så her tenker jeg at du nok egentlig trenger en vurdering; som du kaller en second opinoion, av en spesialist i urologi.

For det er en urolog som best kan tolke behandling og bivirkninger i forhold til benign forstørret prostata. Ikke fordi din fastlege ikke er bra nok, for det er denne legen helt sikker, men fordi du har prøvd forskjelige kurer, og da best kan vurderes av en som er spesialist på dette området.

Så det er nok mitt beste råd til deg.