Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Forsats

Spørsmål

Har hatt et problem som har vart i 8-9 måneder nå. Ved seksuell berøring av penis, enten ved sex eller ved onanering så kommer det etter kort tid blank, klebrig væske ut av penis, gjerne et par dråper av gangen. Dette fortsetter med jevnt mellomrom, ca 20 sekunder mellom hver gang. Hovedproblemet med dette er at jeg også kommer mye raskere enn tidligere, ettersom det føles som om denne væsken gjør at normal sædavgang kommer mye raskere.

De siste månedene har også sæden blitt mye tynnere, og det virker som den i stor grad er blandet med den blanke, gjennomsiktige væsken som det altså er store mengder av. Det at den blanke væsken kommer ut gjør også i noe grad at penis har vanskeligere for å være fullt erigert, det blir slappere etterhvert som den blanke væsken kommer ut. Til tider føler jeg at det er stramt og vondt i området like under pungen.

Hadde for rundt et år siden blank utflod fra penis i 5-6 dager.

Har sjekket meg for kjønnssykdommer to ganger etter det, negative prøver begge ganger.

Den blanke væsken de siste 8-9 månedene har kun kommet ved berøring, jeg har ikke merket at jeg har noe utflod som sådan ellers. Kan ellers nevne at jeg ikke har vært i fast forhold mens dette har pågått. Har hatt et par sexpartnere i perioden, men problemet nå gjør at jeg kvier meg, spesielt fordi jeg ikke lenger er istand til å kontrollere utløsning og at denne kommer altfor fort. Setter stor pris på svar.

Mann 37
Svar

Hei og takk for fint brev. Og beklager først og fremst at det har tatt litt tid før jeg fikk svart. Det du forteller om er nok ikke så uvanlig. Og i alle fall ikke noe tegn på sykdom eller noe farlig.

Det du beskriver er det som vi på fagspråket kaller Forsats. Eller på engelsk Precum. Det er faktisk helt vanlig hos de fleste menn. Det er en væske som kommer fra urinveiene, og er egentlig positivt som et glidemiddel. Det kommer helt naturlig for å gjøre både onanering og samleie mer fuktig. Men det er veldig forskjellig hvor mye det kommer i denne forsatsen hos de forskjellige men. Du beskriver mye. Og det er nok som du sier en grunn til at du også kommer tidligere fordi det blir en raskere stimulans når du onanere eller har sex med partner.

Det at ereksjonen går litt ned mens du holder på, er nok mer det at du blir kanskje litt engstelig og at derved ereksjonen går litt ned. Så ikke bekymre deg for dette.

Denne væsken har nok ingen ting med at du føler en viss stramning rundt pungen. Det siste kan du ta opp med din fastlege.

Denne forsatsen kan også inneholde noen sædceller, og er grunn til at noen kvinner blir gravide uten at den mannlige partner har hatt utløsning i henne.

Når det gjelder det at du kommer litt tidlig kan du også ta opp med din lege. Det finnes noen medisiner inne en gruppe som heter "SSRI" som kan hjelpe deg med dette. Snakk med legen din om det.