Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Et flassende utslett på penis

Spørsmål

Hei, eg er på ferie i Thailand, har hatt noen varmedager, og eg har fått noe flassing og kløing på stammen, er li usikkerpå hva dette er, føles ut som gnagsår og solbrenthet har hatt dette i 2 dager nå, hadde ubeskyttet sex for ca 2 uker siden da en kondom sprakk. kan dette vere sopp?

Mann 32
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Slik det nå ser ut på bildene du har sendt så er det ikke mer å se enn noe øket rødme på deler av penisskaftet samt lett flassing. Siden dette bare har vart i 2 dager er det jo tidlig for noen diagnose, men foreløbig ser ikke dette ut som annet enn en reaksjon på sol, som oftest blir jo da huden rød og kan begynne å flasse. Et uspesifikt eczem kan også se slik ut, men hvorfor du skulle få et eczem uten videre er jo da uklart medmindre du kjenner til at du har et atopisk eczem f. eks. Du spør om dette kan være en gjærsoppinfeksjon . Det er vanskelig å si at det ikke kan være det, men det er ikke spesielt sannsynlig, egentlig er en slik infeksjon sjelden hos menn som ikke lever fast sammen med en kvinne som har gjærsopp i skjeden. Som oftest vil også en gjærsoppinfelsjon være lokalisert til penishodet.  


Du må nok nesten avvente utslettets gang. Inntil videre bør du holde deg unna solen og smøre penis flere ganger daglig med en parfymefri fuktighetskrem som du kan kjøpe på et apotek. Eventuelt kan di også kjøpe en liten tube med hydrocortison krem 1% og smøre tynt 1-2 ganger daglig i perioder inntil 5 dager i strekk. Bade er helt greit. Siden du skriver at dette kjennes som om det skulle være et gnagsår så bør du følge med og observere om det eventuelt skulle dukke opp noe som kan ligne et sår eller begynnelsen på en sårdannelse. I så tilfelle bør du la en lege se på dette. God bedring og lykke til ! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-