Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ereksjonsproblem

Spørsmål

Hei, jeg er en ung mann som har i ett drøyt år hatt problemer med erektil dysfunksjon. Jeg har slitt med å opprettholde ereksjon i all hovedsak, men har opplevd i enkelte tilfeller at ereksjon har ikke vært til stede i hele tatt. Jeg er overbevist at det foreligger fysiske årsaker til dette, da stress og prestasjonsangst o.l. føler jeg ikke er noe jeg har vansker med. Lysten er meget høyt. Med det i bakhode sliter jeg med å finne årsaken(e) til dette, da jeg føler jeg holder et relativ godt kosthold, trener regelmessig og verken drikker eller røyker.

Mann 21
Svar

Hei og takk for henvendelsen.  Først og fremst så har nok ikke mangel på vitaminD noe å gjøre med dette. Nå vet ikke jeg om du har vært hos din lege og blitt undersøkt i forhold til dette. Du sier selv at du ikke har noe problem med stress eller  prestasjonsangst. Som jo er de vanligste årsaker til ereksjonssvikt. Du er jo ennå ung, så jeg antar at du ikke har noen alvorlige sykdommer siden du ikke sier noe om det. Du forteller at du har vært hos sexolog. Og at sexologen sa det var noe galt med blodtilførselen? Det sexologen kanskje antyder er at det kan være noe som klemmer av på blodtilførselen til svamplegemene i penis. Dette er svært sjelden skjer, men for at du skal få en avklaring på dette så er det nødvendig at du tar opp dette problemet med din lege, og eventuelt ber legen henvise deg til  noe som heter kavernosografi, som er en røntgenundersøkelse av svamplegemene, corpora cavernosa. Man injiserer kontrastmiddel direkte inn i svamplegemene og kan så avbilde dette for å se på blodtilførselen til penis. Undersøkelsen er  gjort som ledd i utredning av erektiol dysfunksjon.  

Men du kan også be legen din om resept på Viagra eller ett av de andre ereksjonsfremmende midlene som er på markedet, og se om det kanskje kan hjelpe.

Håper dette var til litt hjelp for deg!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-