Ereksjonsproblem og mangel på seksuell lyst

Spørsmål

Hei. Jeg er under utredning for erektil dysfunksjon og manglende seksuell lyst. Har vært hos sexolog og hun nevnte at man kunne få permanente bivirkninger av SSRI. Jeg gikk på Cipralex i 4-5 måneder. jeg seponerte relativt rask. Jeg lurer nå på om det virkelig kan være tilfelle at SSRI kan gi permanente «skader» i form av nedsatt seksualfunksjon? Det er i så fall krise... Jeg er i en situasjon i livet der dette absolutt må funke, men der det altså ikke gjør dette (singel alenepappa). Jeg sliter litt med at mine problemer utelukkende kan være psykiske, da sexuell lyst aldri var et problem før jeg begynte på Cipralex. En bivirkning jeg også hadde var forsinket utløsning. Måtte virkelig jobbe for å oppnå orgasme. Dette problemet har jeg enda. Det er godt over 1år siden jeg sluttet på medisinen. Om jeg fortsatt har psykiske problemer så vil jeg si at dette nå skyldes mine problemer seksuelt. Tør ikke å satse på noen kjæreste før jeg har orden på dette. Håper du kan gi info om dette emne. Det er kalt PSSD på engelsk (Post SSRI Sexual Dysfunction).

Mann 36

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brev!

Det er helt riktig at man kan får den bivirkning av Cipralex som du snakker om. Men at det skal sitte i så lenge er tvilsomt. Men poenget er nok heller det du påpeker at du er singel pappa med sikkert slitsom livssituasjon og stress, I tillegg til at du merket forsinket utløsning da du gikk på Cipralex og med mangel på seksuell lyst og derved også ereksjonsproblemer. For disse tingen henger sammen. Og spesielt forsinket utløsning er en effekt av Cipralex. Men i og med kanskje mye stress og fokus på ereksjonsprøblem  trigger av en  psykisk reaksjon, Som fører til denne slags "onde sirkel". I tillegg til at du kanskje bekymrer deg for at dette er en yterrligere ettereffekt av Cipralex. Prøv å stres ned så mye du kan i din livssitusasjon, og ikke ikke fokuser for mye på disse seksuelle problemene. Da vil de negative signalene fra hjernen som du kanskje nå sender ut til lyst-senteret minimeres. For det er nemlig slik dette funker. Og be også din fastlege om ett av de ereksjonsfremmende medikamenter som er på markedet; Viagra; Tadlafil; Cialis ellr Spedra. 1 år etter avsluttet Ciprlex har jeg ingen klinisk erfafing skal henge i så lenge. Lykke til