Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En sannsynlig sårdannelse ytterst i urinrøret

Spørsmål

Hei! Mitt problem har vedvart siden Mars. Jeg har vært på uendelige legebesøk. Tatt uendelig med tester, vært hos spesialist men ingen finner noe svar. I Mars begynte min penis å svi og klø. Etterhvert merket jeg hade var noe sårlignende i penisåpningen. Jeg har gått på antibitoika, voltaren og herpeskur, men ingenting har hjulpet. Jeg sliter forsatt med kløe og svie. Dette går utover skole og jobb... Har tatt kjønssykdomtester men disse har vært negative hele veien. Problemet har vært like ille, om ikke værre siden mars. Frykter det værste.. spesialisten mener det ikke var noe unormalt med penisen, til tross at jeg sa jeg ser sår inni åpningen. Han sendte meg med en voltaren kur noe som ikke hjalp. Har bedt om ny henvisning og Skal nå på cystoskopi hos spesialist denne måneden men frykter det værste. Problemet har begynt å gå utover psyken og det begynner å bli ille. Håper du har noe svar på hva dette kan være. Legger ved bilde. Tusen takk for svar Gutt 23

Mann 23
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Innenfor urinrørsåpningen sees det som kan være en mindre sentral sårdannelse eller i allefall en diskontinuitet av slimhinnen omgitt av hvitlige, tilsynelatende noe ureglmessige strukturer. Det synes også som den delen av slimhinnen utenfor dette området likeledes kan virke noe hvitlig. Spørsmålet er hva dette kan dreie seg om. For å si noe nærmere om det må det foreligge opplysninger som går noe utover de du har gitt i brevet ditt, som seksualforhold, på hvilken måte dette begynte og hvordan du ble oppmerksom på det samt hvorvidt det er blitt tatt en direkteprøve for herpes og hva den eventuelt viste siden du skriver at du har fått behandling for herpes. Videre hvilket antibiotikum du har fått og når, i hvilken dosering og om denne medførte noen forandring av tilstanden. Du skriver videre at prøver for kjønnsykdom har vært negative, men ikke hvilke prøver om er blitt tatt og på hvilken måte de er blitt tatt. 


Du skriver at du har fått henvisning til en spesialist og siden det er planlagt å gjennomføre en cystoskopi må vi anta at dette dreier seg om en urolog. Det er i og for seg utmerket, men jeg tror jeg ville ha oppsøkt en spesialist i hud- og kjønnsykdommer i første omgang. Jeg vet jo ikke hvor du bor hen i landet, men disse finnes altså på hudavdelingene på sentralsykehusene, av og til som egne enheter i de største byene, i Oslo Olafiaklinikken som har åpent mottak daglig, kfr. deres hjemmeside under OUS. Hvis du bor mer perifert vil en praktiserende spesialist være tingen, de med avtale må ha henvisning. 


Å gi seg inn på noe forsøk på diagnose bare ut fra bildet og det du skriver er som det fremgår vanskelig siden dette kan være flere ting. Imidlertid må tilstanden HPV-betingede vorter være en av de tilstander som kan komme i betraktning;- en sjelden gang befinner de seg i denne lokalisasjonen, de kalles condylomer og overføres seksuelt. Imidletid er det uvanlig at de gir særlig plager utover sin blotte eksistens og ulempen ved at de kan overføres seksuelt til en partner. Kan hende dreier det seg om mer enn en tilstand. Hvorom allting er, dette må selvsagt oppklares så snart som mulig. Lykke til og goed bedring !



Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-