Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En mindre, rødlig forandring av huden på penishodet

Spørsmål

Hei! På penis hodet mitt så har huden min forandret seg. Det føles/ser ut som en hevelse. Den ser litt hvit/rosa ut noen ganger. Det gjør ikke noe vondt heller. Jeg lurer på hva det er og hvordan dette kan behandles.

Mann 25
Svar

Hei og takk for brevet ditt og medfølgende bilde som viser en mindre, rødlig flat forandring baktil i huden på penishodet uten andre synlige forandringer;- resten av penishodet forefaller å ha helt normalt relieff. Bedømt bare ut fra bildet og det du forteller er det ikke mulig sikkert å si hva dette kan dreie seg om;- det er nokså mange tilstander som vil kunne se omtrent ut som det som vises på bildet. Med et samlenavn kalles hudforandringer på penishodet og forhuden for balanitt og dem finnes det endel av;- noen er fremkalt av mikrober som bakterier og sopp og andre kan være ledd i generell hudsykdom, som eczem, psoriasis eller en av de andre sykdommene som kan ligne denne, som lichen ruber og lichen sclerosis. 


For at du skal få en riktig diagnose av dette bør du bli henvist til en spesialist i hudsykdommer, det kan fastlegen ordne. Litt avhengig av hvor lenge dette har vart og hvordan det har utviklet seg kan hudlegen måtte ta en ørliten prøve av huden og sende den til nærmeste pathologiske avdeling for å få en bedømmelse av det mikroskopiske bildet av forandringen. Det kan være nødvendig for å finne den rette behandlingen av dette siden det altså ikke alltid fremgår hva et slikt utslett representerer. Inntil da kan du bruke en parfymefri fuktighetskrem et par ganger daglig på utslettet og være tilbakeholdende med såpe på området. Du bør da slutte å smøre noen dager før timen hos hudlegen. God bedring og lykke til !