image: Diare og sex

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Diare og sex

Spørsmål

Hei!

Jeg opplever at jeg blir dårlig i magen (diare) etter at jeg har onanert eller hatt sex. Det er ikke alltid det skjer med engang, men gjerne etter noen timer eller at magen er dårlig dagen etter. Hva er det korppen reagerer på?

Finnes det noen behandling/medisiner som gjør at jeg slipper dette problemet?

Mann 25
Svar

Hei! Det er mange kroppslige reaksjoner som settes i gang forbindelse med sex. Ikke minst utløsning og orgasme er en ganske stor følelsesmessig oplevelse som kan sette igang en kjede av kroppslige reaksjoner. Man blir under ofte under sex anspent, og denne anspennelsen slipper i forbindelse med utløsning. Og dette kan lett sette igang reaksjoner i tarmen. Som diare, fordi "man på en måte slipper løs".

Så ditt problem er ikke uvanlig eller rart. Men det handler kanskje mye om at du i forbindelse med sex eller onanering spenner deg mye, slik at tarmen på en måte "stopper". Og så ved utløsning slippes løs. Som resulterer med løs mage/diare.

Jeg tenker at det viktigste for deg vil være å bli bevisst hvor anspent du eventuelt er i forkant av onani/sex, og om du kanskje kan prøve å mer slappe av og nyte uten å tenke for mye på prestasjon. Jeg tror det vil hjelpe deg.

Illustrasjonsfoto øverst: mayu85 / Shutterstock / NTB

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-