Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blod i sæden

Spørsmål

Jeg er født i 1946 (74 år) I ca 2,5 måned har jeg hatt blod i sæden. Av og til tydelig blod iblandet, andre ganger som rustfarget. Snakket med fastlege på telefon, som mente dette ikke var noe o engste seg for. Leverte en urinprøve som viste seg helt OK. Ble hjerteoperert med ny klaffe i 2011. Medisiner: Albyl-E 75 mg, Zyloric 100 mg og Atacand 16 mg. Ellers har jeg ingen smerter eller ubehag av dette. Føler meg likevel ikke helt beroliget etter telefon med min fastlege, og vil derfor gjerne ha et råd/kommentar fre en annen lege.

Mann 74
Svar

Hei.


Blod i sæden er ikke uvanlig, og skyldes i de aller fleste tilfeller ikke sykdom. Det kan handle om små blodkar som brister. Det at du bruker Albyl E øker sannsynligheten for slike blødninger ytterligere.

Legen din kan følgelig ha aldeles rett i at dette ikke er noe å bekymre seg over, men jeg synes nok at i "godt voksen alder" som det du er, så er det riktig med en legeundersøkelse for å utelukke sykdom, for det oppstår jo med økende frekvens jo eldre man blir.

Ha det bra.