Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blod i sæden

Spørsmål

Hei! Jeg er mann på 52 år. Jeg har hatt blod i sæden over en lengre periode. Jeg så dette første gang i fjor sommer og kontaktet fastlege. Jeg var hos urolog og fikk konstatert stor prostata, eller alt normalt. Da problem fortsatte ble jeg i høst henvist til urolog igjen for en mer detaljert skanning. Igjen ble det konstatert stor prostata og ingen andre funn. Problemet har imidlertid fortsatt, og det ser ut til at sæden i det siste har fått en mer blodaktig konsistens. Jeg kan nevnte at sexlyst og ereksjon ikke fungerer. Jeg går på antidepressiva, har brukt Brintellix de siste årene, gått over til Wellbutrin forrige uke. Ellers merker jeg ofte svake smerter på siden i magehøyde. Skal blod i sæden være en permanent tilstand som jeg må slå meg til ro med? Hva kan jeg gjøre for å få utredet dette ytterligere?

Mann 52
Svar

Hei.


Det er nok enhver grunn til å tro at dersom det hadde vært en medisinsk årsak til din blodtilblandede sæd, så ville en urolog ha kunne funnet dette. Derfor tenker jeg at det kan være nyttig å tenke i andre baner, og det første som slår meg, er muligheten for at det er (har vært) en bivirkning av Brintellix. Blødninger fra småkar er nemlig en kjent bivirkning av dette medikamentet. 

Nå har du sluttet med dette, og hvis da blodet forsvinner, så har du funnet årsaken. Jeg tenker faktisk at dette er det en ganske stor sjanse for, så jeg tror at tiden fremover vil kunne bli meget interessant for deg.

For ordens skyld bør du sjekke hos fastlege om du kan ha en infeksjon som årsak, f.eks. betennelse i prostata eller urinrør, inklusiv klamydia, selv om dette ikke er typiske symptomer ved slike tilstander.

Håper at dette løser seg nå som du har sluttet med Brintellix.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-