Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blod i sæden

Spørsmål

Mann 50 frisk/ slank. 18.3 oppdaget blood i sæd etter andre gangs utløsning, ikke første. Igjen blood i sæd 20.3. Ingen svie eller problemer med vannlating. Ingen smerter noen steder. Har ikke hatt utløsning siden på grunn av nervøsitet for resultat. Bør jeg avstå fra sex for å la testikler/bitestkler/kanaler få hvile? Hvor lenge bør jeg vente før jeg kontakter lege?

Mann 50
Svar

Hei.


Blod i sæden skyldes sjeldent sykdom. Det er vanligvis småskader / små lekkasjer i små blodkar som har forårsaket blødningen, f.eks. pga friksjon. Det vil vanligvis være forbigående og et tilfeldig funn, som du isåfall neppe trenger å bry deg med, om du er frisk og ikke har noen symptomer forøvrig, hvilket du forteller. Men blir det et vedvarende fenomen, dvs at det oppstår ved hver utløsning, så synes jeg du skal oppsøke fastlege for en sjekk med tanke på om det kan ligge sykdom bak, for ordens skyld.

Det har nå gått en uke siden du så dette sist, og jeg synes ikke det er noen grunn til at du skal fortsette å avstå fra sex nå.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-