Blod i sæden

Spørsmål

Mann 50 frisk/ slank. 18.3 oppdaget blood i sæd etter andre gangs utløsning, ikke første. Igjen blood i sæd 20.3. Ingen svie eller problemer med vannlating. Ingen smerter noen steder. Har ikke hatt utløsning siden på grunn av nervøsitet for resultat. Bør jeg avstå fra sex for å la testikler/bitestkler/kanaler få hvile? Hvor lenge bør jeg vente før jeg kontakter lege?

Mann 50

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Blod i sæden skyldes sjeldent sykdom. Det er vanligvis småskader / små lekkasjer i små blodkar som har forårsaket blødningen, f.eks. pga friksjon. Det vil vanligvis være forbigående og et tilfeldig funn, som du isåfall neppe trenger å bry deg med, om du er frisk og ikke har noen symptomer forøvrig, hvilket du forteller. Men blir det et vedvarende fenomen, dvs at det oppstår ved hver utløsning, så synes jeg du skal oppsøke fastlege for en sjekk med tanke på om det kan ligge sykdom bak, for ordens skyld.

Det har nå gått en uke siden du så dette sist, og jeg synes ikke det er noen grunn til at du skal fortsette å avstå fra sex nå.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-