Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bekymring om liten penis hos 12-åring

Spørsmål

Hei, sønn på straks 12 har alltid hatt liten penis. Hans far er engstelig for at det er arvelig fra ham, han har liten penis/liten omkrets og har lidd under dette selv i mange år. Jeg er veldig åpen m mine barn - og de kan snakke med meg om hva som helst. Jeg ønsker dog ikke å ta opp dette med 12-åringen av frykt for å gi ham 'noe å tenke på". Jeg har ikke sett hans penis på endel år, så jeg vet ikke hvordan står er idag. Har dog snakket endel med ham - sånn hivd ut fakta og opplyst om at tekstiklene vokser først, skal bli 3x i størrelse. At gj.snitt lengde penis voksen er 13-14 cm erigert. At slapp lengde ikke må forveksles med erigert. At penis er ferdig utvokst når de er ca 18-20 år. At om man ser porno- det er laaangt fra virkeligheten etc. Han syntes sin egen er grei nok. Blir ikke ertet i dusjen (jeg spurte om noen ble det). Jeg snakker altså 'vidt, bredt og generelt. Han målte selv av nysgjerrighet - 7 5 cm erigert. Sønn er frisk og rask, alltid vært høyest - er 164 cm idag og veier 60 kg. Trener bryting/Rugby. Min bekymring er, det finnes måter å gjøre penis større v hormontilskudd, men må skje før pubertet er over - hvordan finne ut av dette? Hvordan eventuelt få ham sjekket uten å påføre ham komplekser han pr idag ikke har? Leste .art idag med Sturla Pilskog urolog Bærum. Ønsker så inderlig at han får en normal penis og et normalt forhold til den :-) Trenger gode innspill her.

Kvinne 50
Svar

Hei.


Deres sønn er kun 12 år, og da er det alt for tidlig til å trekke noen som helst slags konklusjoner om endelig størrelse på penis. Det er fordi at vekst av penis er veldig individuelt, akkurat som puberteten er veldig variabel. 


En eventuell hormonell behandling er kun aktuell og effektiv dersom det foreligger en påvist testoteronmangel, noe som kan undersøkes med blodprøver hos fastlegen. Testoteronnivåer må da naturligvis vurderes i forhold til alder og hvor langt han er kommet i puberteten, og fastlegen bør diskutere det med barnelege.


Håper det var greit svar. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-