Behandles for hypospadi, hvis ikke en har noen plager?

Spørsmål

Hei. Mann, gift og 2 barn. Da jeg var liten, 4-5 årsalder, opererte jeg penis. Jeg tror det var pga urinstrålen ikke kom rett ut. Har spurt litt da jeg var noe yngre, og fikk jo vite at det hadde noe med strålen/åpningen å gjøre. Husker foreldrene mine spurte om alt fungerte seksuelt etter man hadde kommet i den alderen. Tenkte ikke mer over det. Har aldri hatt forhud på penis, og regner med det skyldes operasjonen. Utenom dette ser den vel igrunn normal ut på framsiden, spesielt ved ereksjon. Har egentlig aldri tenkt over dette noe spesielt, før de siste par årene da jeg kom til å legge merke til at urinen/sperm ikke kommer ut i tuppen, men rett nedenfor på undersiden, 1cm eller 2 under. Det har det selvsagt alltid gjort etter operasjon, men altså ikke noe jeg har tenkt på før nå. Har hatt et bra sexliv, de jeg har vært med har vært fornøyd og også fått barn. Men, i det siste har jeg tenkt mer på dette og "skjemmes" liksom litt at jeg ikke er normal der nede. Har lest litt på nett, og kommet frem til at dette nok er Hypospadi jeg har/hatt og derfor operasjon. Men det virker som teknikken i dag er bedre enn den gang. Ville er operasjon i dag sørget for at urinstrålen kommer ut i tuppen fremfor "min" løsning? Strålen er som oftest rett frem, men noen gang er mer ned inn til jeg for trukket huden litt frem/tilbake. Ikke noe problem, men bare ikke normal. Og så tenker jeg på dersom jeg en dag må på sykehus og få kateter. Finner de da urinrøret, siden den er litt på undersiden og ikke i tuppen? Ville det være mulig å gjennomføre en operasjon i min alder for å endre dette, eller er det ikke hensiktsmessig så lenge den fungerer som den gjør. Det er jo mer at jeg har begynt"skjemmes" tenker over dette innimellom og ikke praktisk i forhold til seksualitet jeg tenker på det. I mange tilfeller har jeg hørt fra de jeg har vært med at de kjenner mer og jeg holder lenger, så sånn sett fungerer det bra. Håper du har noen gode svar/råd hva jeg kan gjøre/ikke gjøre.

Mann 42
Svar

Hei.


Et av de absolutt beste medisinske råd som kan gies, er å holde seg borte fra enhver medisinsk behandling, især kirurgi, hvis ikke en er syk og ikke har noen plager. Og det har jo ikke du, hverken seksuelt eller med vannlating.

Dette rådet og anbefalinger er et svært godt råd, blant annet fordi "man vet hva man har, men ikke hva man får", og fordi ethvert kirurgisk inngrep innebærer risiko for komplikasjoner, infeksjoner, mislykkede resultater m.v. Og du har jo ingen plager av dette, heldigvis, forteller du. Eventuelt fremtidige kateteriseringen vil heller ikke innebære noe problem.

Jeg er forøvrig enig med deg i at dette absolutt høres ut som hypospadi.

De mer teknisk-kirurgiske sidene ved saken, operasjonsteknikker og resultater osv, har ikke jeg som almenlege spesielt god greie på, men mitt råd ovenfor er så godt og viktig, at hvis jeg var deg, ville jeg absolutt ikke tenkt på behandling av noe slag her, siden du ikke har noen plager. Det kan du teoretisk nemlig få, om du er uheldig med en operasjon.

Håper svaret er til nytte. Ha det bra.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jorge Alexis Rengifo Pereda
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-