Slimete avføring

Spørsmål

Hei! Jeg har mye slim ved avføring, og har i det siste begynt å gå med bind fordi det kommer slim ut endetarmen utenom avføring. Har ellers treg mage(opptil 10 dager mellom avføring), mye mageknip og diare.

Synes legen min er for naiv, han tror at min problemer med spiseforstyrrelser for ca ett år siden er grunnen.

Slim-mengden blir stadig værre, er veldig bekymret. Har dessuten funnet symptomene mine igjen ved tykktarm/endetarms kreft.

Hva kan det være, og event hvordan får jeg henvisning til ny lege hvis det er nødvendig.

Håper på rask svar....er veldig bekymret.

Medisiner: P-piller, Diane.

Kvinne, 22 år

Svar

Hei!

Hvis avføringen din har endret seg den siste tiden og hvis du oppfatter avføringen din som unormal eller det er blod i den, er det tegn som legen din skal ta alvorlige og utrede videre.

Jeg kan ikke tro at legen din vil være imot at tarmen din undersøkes videre. I første omgang er det en koloskopi som er relevat undersøkelse. Denne undersøkelsen utføres ved at en magespesialist på sykehus fører en fleksibel slange med fiberoptikk inn i endetarmen og opp i tykktarmen. På denne måten kan man se på en skjerm hvordan tarmen din er innvendig. Eventuelle svulster, betennelsestilstander eller annet kan oppdages og diagnostiseres.

Det kan være mange årsaker til at avføringen endrer seg, men jeg kan ikke stille noen diagnose over internett uten å ha undersøkt deg nærmere selv.