Føles som om noe forflyttes inni meg

Spørsmål

Hei jobber i bakeri. Har slitt en del med halsbrann. Min arbeidsdag går stort sett ut på å løfte tungt. Den siste uken har jeg merket at når jeg løfter ting ,så kjennes det ut som om noe forflytter seg innvendig. Veldig rar følelse, akkurat som det bobler innvendig. Det er ikke smertefullt, men vemmelig. Når jeg trykker inn ved venstre side av ribbeinet, oppe under brystet er det veldig smertefullt. Akkurat som om det er betent. Bare på den ene siden. Er det noe jeg bør sjekke opp hos min lege?

Svar

Hei.

Nei, dette høres avgjort ikke ut som tegn på sykdom, så jeg synes ikke du trenger å oppsøke lege for dette

Jeg kan ikke si eksakt hva du kjenner, men det er ikke slik at dette er noe kjent tegn på sykdom, i hvert fall.

Skulle jeg tenke i retning av årsaker, så kan vi kanskje tenke på tarminnhold, luft m.v., -det flytter jo på seg, og det kan vi kjenne av og til, om vi blir oppmerksom på det. Det ømme punktet du trykker på, skjønner jeg ut fra beskrivelsen din ikke helt eksakt hvor befinner seg, men det høres ut som enten muskulære smerter evt at du trykker på en luftfylt tykktarm, kanskje.

Jeg ville overse dette, om jeg var deg. Skulle du få noen andre plager eller tegn på sykdom, kan det heller revurderes om du bør gå til lege.

Ha det bra.