Mat setter seg fast i overgangen mellom spiserør og mage

Spørsmål

Det virker som mat (og drikke) "setter seg" i overgangen spiserør/mage. Brekker meg ikke, ikke kvalm, men noe syre. Hatt det sporadisk i 2 uker og aldri før. Hva slags undersøkelse bør jeg bestille om dere vil anbefale å sjekke forholdet?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det jeg anbefaler er at du bestiller en snarlig time hos fastlegen din, som vil sette igang riktigst mulig utredning for dette, og det inkluderer at legen vurderer hvilken undersøkelse som er mest hensiktsmessig for deg, ut fra sykehistorie og symptomer, evt funn ved legeundersøkelsen osv. Du trenger ikke å selv ta stilling til og finne ut hvordan du skal utredes, heldigvis.
Det er meget mulig at legen din vil henvise deg til en gastroskopi, for å se om der er noe som stenger for passasjen mellom spiserør og magesekk.

Det du beskriver er forøvrig et symptom som helt klart skal legeundersøkes, fordi det teoretisk sett kan skyldes sykdom, inkl alvorligere sykdom. Når det er sagt, så skal du ikke lese det slik at jeg "tror" du har en alvorlig sykdom for det er ikke noe vi skal "tro" noe som helst om, men jeg sier det kun for å presisere at dette er ikke noe du skal se an osv, -det skal legeundersøkes.

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-