Mageplager på ferie

Spørsmål

Hei
Jeg er ei jente på 19 år som har hatt mageplager de siste tre dagene. Jeg er på ferie i Barcelona, men har spist som normalt (tre måltider om dagen). Symptomene jeg har er konstante smerter mellom navlen og nederste ribbein, samt mellom de nederste ribbeinene. I tillegg har jeg mye kvalme og føles som press i magen. Kvalmen og smerten blir verre når jeg inhalerer og etter måltid spesielt. Er også veldig sliten og mangler matlyst. Føler meg fort mett etter jeg så vidt har startet å spise. Jeg får også en følelse av å måtte rape ofte.
Hadde blindtarmbetennelse og fikk operert den bort for omtrent 4 år siden, men bortsett fra det har jeg ikka hatt andre kirurgiske inngrep. Er intolerant mot melkeproteiner, men har som nevnt over ikke hatt større inntak av det enn som normalt.
Har du noen anelse om hva som er på gang?
Takk så mye for svar på forhånd.
Hilsen meg

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du er altså på ferie i Spania, og har hatt mageplager i tre dager. Jeg går ut fra at du er frisk for øvrig, og du er en ung kvinne. Ingenting kan sies sikkert uten legeundersøkelser naturligvis, men det første en tenker på når en frisk person får vondt i magen under et opphold i langt varmere strøk, er at det kan være en lett mageinfeksjon av noe slag. Der er jo en ganske annen bakterieflora der du er nå, enn hjemme i Norge. Du skriver ikke noe om diare, men om du har det, så øker det sannsynligheten for at det er noe i denne gaten.

Men samtidig behøver det ikke å være en mageinfeksjon. Det kan f.eks. være syrerelaterte plager fra magesekk og spiserør, for det kan jo oppstå hos hvem som helst hvor som helst, og behøver således ikke ha noe med Spania å gjøre.
Har du hatt syreplager tidligere, så øker det sjansen for at det kan være noe i denne gaten.

Dersom dette ikke går over, eller du blir verre, må du heller oppsøke lege der du er, men det høres i utgangspunktet slik du beskriver det, ikke ut som noe farlig, og jeg ville derfor sett det an om jeg var deg. Det vil ikke skade å forsøke syrenøytraliserende medisin, som du kan kjøpe reseptfritt. Hvis det lindrer, taler det i retning av slike forklaringer.

God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-