Kvalme og ubehag i mellomgulvet

Spørsmål

Har i 4-5 uker vært plaget med kvalme og en ubehagelig følelse i mage/mellomgulv. Litt brennende følelse. Det blir ikke bedre når jeg spiser. Ikke svekket matlyst, så jeg spiser jevnlig på tross av kvalmen. Sover godt, og opplever i grunnen ikke mye stress i hverdagen. Avføringen ser ut til å være normal. Har tatt avføringsprøve- ingen funn. Veit ikke om det kan være sure oppstøt, men hvis jeg anstrenger meg opplever jeg litt oppgulp. Har så vidt jeg vet ingen andre klare symptomer. Har prøvd syrenøytraliserende, men det har ingen virkning. Det begynner å tære på å gå rundt med denne følelsen, og jeg bekymrer meg for at det kan være noe alvorlig? Lang venteliste hos legen.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du lurer på om dette kan være noe alvorlig. Jeg synes ikke at det du her beskriver gir grunnlag for å tenke i slike baner. Det høres mest ut som syrerelaterte plager fra magesekken, evt reflux, dvs at syre og/eller mat kan komme opp fra magesekken og oppover i spiserør og evt svelg. En slik diagnose kan evt bekreftes med gastroskopi, så det er noe du kan diskutere med fastlegen når du skal dit, -hvilket jeg går ut fra at du skal?
Du har prøvd syrenøytraliserende, uten særlig hjelp. Da kan du kjøpe reseptfri Zantac eller Pepcid, som er såkalte H2-reseptorantagonister, og de reduserer syreproduksjonen, bl.a. Dersom disse virker lindrende, taler det i retning av at det er slike syrerelaterte plager du har.

Jeg vil for ordens skyld presisere at vi ikke kan stille diagnoser over internett og uten legeundersøkelse, så dette er mer høyttenking og praktiske råd, og ingen endelig diagnose jeg har stilt her. Jeg tolker deg som at du allerede venter på legetime, og det er greit. Hvis ikke du har bestilt time, og plagene vedvarer, så er det riktig med en legetime for en vurdering av dette.

God bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-