Bivirkning av Voltaren

Spørsmål

Har i flere dager hatt brystsmerter(varierer mellom brennende i kors-form på brystet,stikkende på venstre side av bryst og klemmende midt på men for det meste brennende)verre smerter når jeg sitter/ligger enn når jeg står.Vært hos legevakt+lege.Tatt ekg,blodtrykk,røntgen av thorax,alle var fine.Tatt blodprøver(en i finger som kom tilbake negativ,som var noe med syre og magesekk tror jeg)og en i armen av hormoner,kolesterol,jern m.m.En av disse var i følge legen i grenseland og jeg fikk beskjed om at det var betennelse i muskler og ledd.Fått voltaren da ibux og paracet ikke hjelper.Ikke hatt feber,ikke vekttap,røyker&drikker ikke,ikke p-piller,ikke gravid,ikke brekninger,ikke svimmel.Hatt løs mage,tørr i munn,litt høy puls ble målt(mulig pga nervøsitet)Er overvektig.Tok en voltaren i dag klokken 4.Ca 30minutt etterpå kjente jeg en brennende følelse i magen og lette smerter og kvalme,kan dette være bivirkninger av voltaren så fort?Jeg ble redd for at det var smerter etter måltidet og at problemet er spiserør/mage.Samtidig mener jeg å huske den blodprøven i fingeren jeg tok på legekontoret utelukket det.Har en stinn og vond følelse i venstre side av magen.Ikke bankende eller stikkende,men oppblåst”-vond kun under der venstre ribbein slutter,langs siden på magen,ikke på framsiden av magen.Jeg har ikke hatt denne stinne vonde følelsen på venstre side før i dag.(smertene mine begynte for 6 dager siden,begynte på voltaren i går)Par timer etter voltaren kjenner jeg det småbrenner litt i brystet igjen.Det jeg er mest redd for er at det kan være noe med ett av organene mine som blir oversett fordi jeg er ung og forklart med muskelsmerter”.Kan man få bivirkninger etter en halvtime etter man har svelget en Voltaren eller er denne smerten forbundet med maten?Er det normalt at muskelsmerter flytter seg rundt fra midten til sidene,kan de oppleves både som brennende og trykkende?Hvor mange dager kan det ta for betennelse i muskler& ledd å forsvinne når man tar voltaren?

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Den brennende følelsen og smerten du kjente i magen like etter en Voltaren, er en kjent bivirkning av Voltaren. Det betyr at du ikke må ta flere av disse, for da kan du i verste fall utvikle et magesår.

Du bør også informere din lege om dette, slik at det anføres i journalen din at du ikke tåler disse.

Det at du fikk vondt etter en Voltaren kan også tale i retning av at ditt egentlige problem har med magesekk, spiserør og magesyre å gjøre. Hvis man har slike problemer og tar en Voltaren, vil dette typisk gjøre situasjonen verre. Ingen blodprøve kan utelukke denne type problematikk, jfr din antagelse om at en slik prøve var tatt.
En gastroskopi kan derimot bekrefte eller avkrefte om du har magekatarr, magesår eller andre syrerelaterte problemer i magesekk eller spiserør.
Ta derfor opp dette med din fastlege i morgen.

I mellomtiden må du kutte Voltaren, Ibux og andre tilsvarende betennelsesdempende medisiner, da de teoretisk sett kan gi deg et magesår om du tar slike når du kanskje har syreproblemer i utgangspunktet.

Her via internett kan jeg hverken bekrefte eller avkrefte at du evt har muskelsmerter eller betennelsesaktige forandringer i muskler.
Men det er jo ting som man ikke er nødt til å bruke medisiner for, da det går over av seg selv også, dersom du evt skulle ha dette i tillegg til evt syreproblemer fra magen.

Pga mistanken om syreproblemer / magekatarr / magesår, så skal du nå ta syrenøytraliserende medisin i rikelige mengder. Kjøp f.eks. LInk, Balancid, Titralac e.l. Du kan også kjøpe en såkalt H2-blokker som kalles Pepciduo reseptfritt. Prøv disse medisinene. Dersom de lindrer, så bekrefter det diagnosen.

Ta kontakt med din fastlege for oppfølging av de tingene jeg tar opp her. Lykke til og god bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-