Magesmerter, forkjølelse og halsbrann

Spørsmål

SM i 5 uker i fbm. virus med tungpust og vond hals som startet med løs mage. Så bihulenbetennelse. hele tida veldig slapp,sengeliggende. Fikk Apocillin i 3 d, ingen effekt, så Ciprofloaxitin i 8,5 dager også Rhinexin i en uke. Sluttet med antibiotika 23. des. Etter dette slitt daglig med brennende følelse under magen og kvalme om natta som jeg våkner av. Har også vært noe om morgenen, bedre på dagen, men har kommet innimellom. Hadde en dag jeg kjente meg oppblåst samt en dag med fullstendig tømming av tarmen på en gang. Har fortsatt noe sykdomsfølelse, men er nå i stand til å gå 20 min. raskt etter å ha ligget mye i flere uker. (Prøver å ta opptreningen rolig for å unngå forverring) Litt forkjøla og kroppstemp på 37,8 nå hos legen. Ble i des. utredet med EKG , samtlige lever og nyreprøver, avføringsprøver Har også noe kortpustethet/tungpustethet og kribling i hender/føtter, men antar dette er angstsymptomer Tidligere frisk. Fikk Zantac av lege som antok brystbrannsykdom (mageplagene er det som plager meg mest nå) etter å ha kjent at jeg er øm øverst under brystbenet. har brukt dette i 2 dager med varierende effekt. 1. dag mindre plaget, men i natt halsbrann ,ikke hatt før. Har lest en del og lurer på om behandlingen er kontraindusert og at jeg heller har for lite magesyre enn for lite . Ting som tyder på dette er at det står at antibiotika kan gi for lite magesyre (står ikke noe om mer), samt at jeg har sopp i skjeden som jeg behandles for og sannsynligvis sopp i munnen. Har også reagert på melk i sykdomsperioden (ikke på juice). Drikker til vanlig 3-4 dl. melk hver dag. Har også spist mye karbohydrater og lite kjøtt under sykdomsperioden noe som også er assosiert med for lite magesyre. V teste ut magesyrenivået hos LAB og sjekke for helicobacter der også før jeg bruker medisiner videre. 1.Hva tenker du om det? 2.Er det også ok å vente med gastroskopi? Det skal ta 10 dager å få prøvesvar... 3.plaget av seigt slim i halsen, hvilket slimløsende middel kan jeg bruke?

Kvinne 38

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,


Jeg er ikke sikker på at du skulle hatt antibiotika i det hele tatt. Forkjølelse skyldes virus, og antibiotika hjelper ikke. I tillegg har antibiotika dessverre bivirkninger som kan gi plager som for eksempel halsbrann eller soppinfeksjon. 

Du spør hva jeg tenker om å sjekke magesyre osv. Hvis dette bare her være et problem etter forkjølesen din ville jeg ganske enkelt ventet litt og ikke brukt tid og krefter på mange prøver enda. Ta gjerne Zantac eller kanskje en medisin a la Losec. Den virker litt annerledes enn Zantac og kan være mer effektiv for halsbrann. Så jeg ville 1) ventet med prøver for Helicobacter osv inntil du har prøvd feks Losec i en måned, og du har astmaen din under god kontroll. (Astma og refluks går ofte hånd i hånd, og den ene kan bli verre av den andre.) 2) Jeg ville ventet med gastroskopi til du ser hvordan du føler deg om noen uker. 3) Du kan bruke Bronkyl fra apoteket som slimløsende middel. 


Hvis du har sopp i skjede og munn kan du trenge en tablett som heter fluconazole. Snakk med legen din om dette.


Mvh,

Nina Bryhn, MD

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn