Væske fra endetarmen

Spørsmål

Har over en tid vært plaget med veske/utflod som kommer fra endetarmen. Inneholder ikke blod eller noe, men kun veske. Har ikke funnet ut om det er noe farge på den. Merket igår at det kom såpass at jeg måtte bytte truse og ta en dusj. Så mye har det aldri vært før. Er også plaget med kløende eksem i endetarm. Bruker "Apolar" mot dette. Kan det være noen sammenheng? Er dette en sykdom som jeg ikke kjenner til? Kan hende det kommer i sammenheng med usunn kost som snop o.l., uten at jeg er helt sikker på dette. Ingen magesmerter som tilsier at noe er galt.

Hilsen Mann33

Mann, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Væske eller utflod som kommer fra endetarmen skyldes vanligvis en av tre følgende tilstander:
1.Fistel. 2. Betennelsestilstand i endetarmen. 3. Framfall av endetarm.

Fistel er en kanal gjennom vevet ved siden av endetarmen og ut. Dette er ofte en følgetilstand til tidligere betennelse. Betennelse kan være av forskjellige typer. Framfall kan være helt eller delvis. Delvis er det vanligste, og da er det nok at kun en mindre del er ute i endetarmsåpningen.

Tilstanden din kan bli avklart ved undersøkelse av endetarmsåpningen og endetarmen. For nøyaktig diagnose er det nødvendig å gjøre kikkertundersøkelse (anoskopi/rektoskopi). Noen få almennleger gjør dette. Dersom ikke fastlegen din har muligheter til å gjøre en slik undersøkelse, kan du sikkert bli henvist for dette. Jeg vil i så fall anbefale at du får time ved Kirurgisk Poliklinikk ved sykehuset som du hører til. Eventuelt kan du bestille time ved en privatklinikk.

Det er lite sannsynlig at snop og lignende har noen sammenheng med symptomene dine. Langvarig bruk av Apolar salve kan disponere for sårdannelser. Mest sannsynlig har du en tilstand du kan få hjelp til. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-