Sår i tykktarmen

Spørsmål

Symptomer:Kraftige magesmerter og slimete,blodig avføring.(Mørkt blod.)Smertene ligner på de sterkeste veene ved en fødsel.Varer i alt fra noen timer til flere dager.Tror det kan komme i forbindelse med stress noen ganger.
Ble opperert i hui og hast i -97,legene trodde det var blindtarms-betendelse og fare for at den skulle sprekke.Men det viste seg å være betendelse i tykktarmen.
Fikk medisin og ble bedre i en liten periode.Tok så mange undersøkelser som gastroskopi,colonskopi og røngten med kontrast-væske.Men når undersøkelsene først har blitt tatt,etterlang ventetid har jeg vært bedre,og det eneste de fant var et nesten igjen-grodd sår i tykktarmen.Har vert sykmeldt i et år,fikk ikke yrkesrettet attføring,begynte i lettere jobb,men ble samtidig gravid.Symptomene forsvant under graviditeten,men nå 6 mndr. etter fødsel beynner der på`n igjen.
Vegrer meg for å gå til legen,orker ikke flere "misslykkede" og ubehagelige undersøkelser,men nå må jeg snart tilbake i jobb,men kan jo ikke sitte på do i flere timer i strekk i arbeids-tiden.
Hva skal jeg gjøre ???

Sykdommer: Astma

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg skjønner at du blir fortvilet over dette. Magen influerer sterkt på de daglige rutiner og når den ikke "virker" blir hverdagen vanskelig.

SYkdomshistorien din gir meg en mistanke om at du kan sykdommen Crohn eller ulcerøs colitt. Har dette vært luftet for deg? Disse sykdommene kan behandles med gode medisiner som kan gjøre deg i beste fall symptomfri over lange perioder.

Jeg synes du skal snakke med legen din om hva som kan være årsaken til dette og eventuelt få henvisning til en indremedisiner som kan sette deg på og kontrollere slike medisiner.