Refluks?

Spørsmål

Hei!
Jeg har etter fødsel for 6 mnd siden hatt dårlig allmenntilstand, jeg ble innlagt på sykehuset 1 uke etter fødsel med CRP på 290.. De mente det var brystbetennelse og jeg fikk antibiotika intravenøst i 4 dager og måtte fortsette kur hjemme i 10 dager..
Jeg har etter dette begynt å reagere på svak sterk mat, og det går opp og ned hver dag.
Jeg har nå i ca 14 dager hatt magesmerter og svak kvalme. Det er ikke smertefullt å klemme noe sted på magen, og jeg har diaré/normal avføring om hverandre.
Det ser ut til å hjelpe noe ved bruk av Gaviscon syrenøytraliserende. Hva kan dette være?
Bør jeg ta allergitest av matvarer?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Her skal vi holde ting litt fra hverandre:

Dårlig almentilstand kan skyldes "alt eller ingenting" og er en ting fastlegen skal utrede deg for, for å se om det har noen medisinske årsaker. Ta det opp med legen.

Brystbetennelsen du nevner, skyldes uflaks og tilfeldigheter, og er noe som ikke sjelden opptrer i ammeperioden. Derfor kan du se bort fra den episoden i denne sammenhengen.

Så er det magen din og det at du har magesmerter og kvalme. Gaviscon hjelper, forteller du. Det er ikke en syrenøytraliserende medisin slik du skriver, men en geleaktig medisin som legger seg som et lokk over mageinnholdet og hindrer at det kommer opp i spiserøret, om man har reflux. Ved reflux så har man en lukkemuskel mellom magen og spiserøret som ikke virker fullgodt, og som derfor bidrar til at mageinnhold, både mage og syre, kan komme opp i spiserøret og gi smerter, kvalme m.m.
Dette med at Gaviscon hjelper er en viktig observasjon, og det gjør at jeg får sterk mistanke om at dine plager fra magen skyldes refluks.
Ta derfor kontakt med legen og diskuter denne muligheten og evt tiltak / behandling.

Allergitest av matvarer slik du nevner, er ikke noe som vil bidra med løsninger her, såvidt jeg kan bedømme dette utfra foreliggende opplysninger.

Ha det bra og god bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-