Luft i magen

Spørsmål

Magesmerter om natta for 2-åring.

Jenta mi, f. i sept 2000, våkner hver natt med klynk og skrik, så spenner kroppen seg og til slutt kommer det ofte en eller flere "fjerter" - så jeg antar at hun har magesmerter. Omfanget varierer, men enkelte netter sover hun svært urolig og våkner/klynker/spenner seg 20-30 ganger. Dette er slitsomt for både hun selv og for oss. Bør vi få kartlagt dette nærmere?
Hun er ellers frisk og blid, med normal utvikling. Hun er svært glad i mat og spiser det meste (vanlig norsk kosthold). Det er ikke allergi/intoleranse hos oss foreldre, men i min manns familie finnes en del av dette.

Kvinne, 41 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette høres jo veldig ut som luftsmerter og er vel ingen sykdom, men kan godt henge sammen med det hun spiser i løpet av dagen. Mye råkost, rosiner, nøtter og småspising fører gjerne til mer luft enn vanlig.
Se over "dietten" og vurder om hun spiser mye slik mat.

Hvis dere ikke ser noe egentlig sammenheng med kostholdet bør dere kontakte legen hvis problemet ikke gir seg eller blir langvarig. Likevel; så lenge hun spiser og er fornøyd så er det neppe noen alvorlig sykdom.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn