Kroniske magesmerter - kan ingen hjelpe meg?

Spørsmål

Jeg har i 4 år gått med kroniske smerter i høyre side,som brer seg ned til lysken og bak i ryggen. Har tatt alle mulige undersøkelset til ingen nytte. Svaret jeg har fått er: vi finner ingenting og du må basere deg til å bli kronisk smertepasient."Er det ingen leger i dette land som kan ta dette som en utfordring og hjelpe meg? Det må bare være noe så lenge at smertene bare tiltar for hver dag.
Mvh en som bare har et ønske: å bli frisk.

Sykdommer: Kroniske magesmerter.
Medisiner: Morfinpreperat 30 mg. 3-4 ganger daglig + Losec.

Kvinne, 45 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg skjønner veldig godt at du blir frustrert over situasjonen!! Smerter uten forklaring er selvsagt smertefulle, men uvissheten om at det kan være noe farlig er også et moment som kan forsterke opplevelsen av ubehag og smerte.

Du skriver ikke hvilke undersøkelser som er gjort og hvem som har gjort dem. Jeg regner med at du er utredet hos fastlegen din, hos spesialist og med blodprøver og røntgenundersøkelser.

Hvis alle prøver/bilder er normale er jo det betryggende, men likevel har du smerter som plager deg hver dag.

Det hender en gang innimellom at vi ikke klarer å påvise årsaken til pasientens plager, noen smertetilstander gir ingen utslag på undersøkelser, blodprøver eller bilder.

Da kan det hende at du må belage deg på smerter i lang tid. Det er beklagelig og vanskelig både for pasient og lege, og alle muligheter bør være prøvd før man "gir opp". Men det er også viktig at legen din kan vurdere når du er utredet nok, og om det er hensiktsmessig å gjøre flere undersøkelser. Hvis det ikke er noen holdepunkter for alvorlig sykdom må man noen ganger finne seg i det, dessverre. Husk på at det ikke er sikkert smertene blir borte selv om dere finner ut av hva det er.

Jeg synes du skal ta deg en lang prat med fastlegen din for å diskutere om det er muligheter dere ikke har prøvd for å finne en diagnose/forklaring.

Samtidig er det viktig at du får optimal smertebehandling, kanskje er en smerteklinikk rett adresse for en slik vurdering?

Jeg ønsker deg lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn