Galleblærebetennelse

Spørsmål

Hei

Er bekymret for min spreke mor på 72 som nylig ble hofteoperert. Selve denne ser ut til å ha godt bra, men etter 4 dager fikk hun feber 40,5, magesmerter oppe på høyre side like under ribbein og kvalme. Hun har siden den 4 desember kun fått i seg veske par kjeks og en halv loff, resten hun prøver kommer opp igjen. Det har nå gått 10 dager siden hun spiste et godt måltid og hun har fortsatt feber 38,6 og får paracet og pencilien de 2 siste dagene. De har mistanke om at det er noe med gala, etter at de hadde ultralyd på henne. Er bekymret da hun virker nedbrutt å slapp, hvor lenge kan folk gå uten mat? Håper dere har noen innspill som kan berolge meg, på forhønd takk

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Galleblærebetennelse med høy feber og påvirket almenntilstand behandles vanligvis på sykehus med intravenøs antibiotika. Lungebetennelse kan faktisk ofte være en årsak til det kliniske bildet som du beskriver. 10 dager er lang tid om hun kun får i seg sparsomt med væske. Det er primært væskeinntaket som er viktig. Man kan klare seg mange dager uten næring, men jeg synes 10 dager begynner å bli i det lengste laget. Om hun fortsatt har påvirket almenntilstand og slapp synes jeg hun bør vurderes for innleggelse på sykehus med antibiotika og væske intravenøst. Diagnosen virker også usikker og det taler for at hun bør legges inn. Er det blitt tatt røntgen av lungene? Om det er en galleblærebetennelse skal hun ha to ulike antibiotika. Får hun det?
Jeg forstår din bekymring og er enig med deg at det bør vurderes på nytt nå. Kontakt legevaktslege eller be om øyeblikkelig hjelp time hos fastlegen.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-