Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

2 dager med magesmerter

Spørsmål

Hei! Jeg har de siste 2 dagene hatt vonde magesmerter. Har prøvd å kjenne etter/trykke hvor det gjør mest vondt og det er under navlen på høyre side. Uten å trykke kjenner jeg mest øverst i magen. Magen er veldig oppblåst og det kommer jevnlige "rier". Jeg er ellers aldri syk. Er en aktiv 2-barns-mor, trener jevnlig 3-4 ganger i uken og spiser sunt. Hadde lignende smerter i sommer men da feber i tillegg.

Svar

Hei.

Her har du ikke stilt noe spørsmål, så jeg vet ikke eksakt hva du ønsker informasjon om. Men jeg kan tenke litt høyt om det du skriver om her, og gi deg noen råd.

Magesmerter kan skyldes alt fra "ingenting", evt ufarlige ting som luftsmerter osv, til alvorligere sykdom. Magesmerter som oppstår tilfeldig, uten tegn til sykdom forøvrig, og som forsvinner igjen, kan man ofte anta ikke har med sykdom å gjøre.
Men her har du altså to døgn med smerter, og da har det altså vart en stund, og samtidig beskriver du at magen er oppblåst. Området du forteller at det er vondt å trykke på, er der blindtarmen ligger. Det betyr slett ikke at jeg "diagnostiserer" en blindtarmbetennelse på deg her over nettet, naturligvis, men jeg tenker samtidig at alt i alt kan ikke dette utelukkes helt via internett, så smertene ikke avtar nå idag, så bør du sannsynligvis oppsøke lege idag for å få en vurdering av dette. Det gjelder spesielt om du skulle få økende smerter, feber, eller føle deg dårlig / syk på noe vis.

Å få stilt diagnosen blindtarmsbetennelse er viktig, såpass viktig at det er riktigere å ta et legebesøk "for mye" med "falsk alarm", enn å la være å oppsøke lege og evt bli sykere, få sprukken blindtarm osv. Altså at "tvilen bør komme tiltalte til gode".

Håper at rådene kan være til nytte. God bedring, uansett diagnose.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-