MAGESMERTER: Da Anette Wingerei Stulen var 14 år gammel opplevde hun så sterke magesmerter at hun kastet opp på håndballtrening. Likevel tok det nesten ett år før legene fant ut av hva som feilet henne. Legene og brødrene Wasim og Naeem Zahid diskuterer symptomer, sykdom og helse. Video: Lommelegen.noVis mer Vis mer

- Magesmertene ble så intense at jeg kastet opp på trening

Anette (26) lever med en kronisk mage- tarmsykdom.

I denne ukes episode i Lommelegens youtube og podcastserie møter vi Anette som forteller da hun ble syk.

- Første gang jeg fikk disse magesmertene trodde jeg det var blindtarmbetennelse. Jeg hadde smerte i høyre, nedre del av magen.

Anette var 14 år og trente aktivt håndball da hun stadig oftere var plaget med magesmerter.

- Først tenkte jeg at det går sikkert over, jeg har jo bare litt vondt i magen. Foreldrene mine spurte meg om jeg gruet meg til skolen, eller om det var noen som plaget meg når jeg fortalte om magesmertene, som jo er typiske bekymringer når barn har diffuse magesmerter.

FAST PANEL: Sykepleier Elisabeth, gastrokirurg Naeem og hjertespesialist Wasim.
FAST PANEL: Sykepleier Elisabeth, gastrokirurg Naeem og hjertespesialist Wasim. Vis mer

Etterhvert dukket flere symptomer opp. Anette fikk stadig diaré og blod og slim i avføringen. Det tok nesten et år før legene fant ut hva det var. En enkel prøve som viste til slutt hvilken sykdom som plaget Anette.

Hør mer om hennes historie og sykdom og hva som skjedde videre i denne ukes episode av Lommelegens podcast (iTunes eller for Android i f.eks. Podcast Addict, Beyond Pod eller Pocket Cast. ) Eller se filmen ovenfor eller i Lommelegens Youtube-kanal.

- Jeg ble rundlurt av sjarmerende pasient

Lege og kirurg Naeem Zahid forteller oss om en hendelse da han var nyutdannet lege og opplevde en hendelse han svært gjerne skulle gjort om igjen.

Zahid bekrefter at dette er en utfordring mange leger opplever.

Vond, rød stripe på armen

I ukens spørsmål forteller en kvinne at hun har fått en rød og smertefull stripe i huden på armen.

- Dette er faktisk en ganske alvorlig tilstand, oppsøk lege, oppfordrer legene.

FORRIGE EPISODER: