Smerter i mellomgulvet, og videre utredning

Spørsmål

Har hatt mye plager(daglig) med trykk i mellomgulvet(rett under brystet midt på en mnds tid nå. Og smerter i ryggen(samme høyde) Stiv i rygg også høyere, men ikke plaget på den måten.

Har vært hos lege og fått Somax. VEt ikke om den hjeler eller om smertene/ubehgaet kommer og går. Det er der hele tiden til en viss grad, men øker på innimellom. Å spise kan gi en kortvarig bedring. Føler trykket lettet litt i starten etter at jg startet på somax, men ryggen var fremdeles vond. Når har trykket kommet tilbake igjen. OM morgene syns jeg slimet mitt når jeg hoster er litt lyserødt/lysebrunt. Det er mer lyserødt når jeg har trent. NB! Jeg røyker ikke. Men har vært utsatt for mye passiv røyking i oppveksten.

Hadde også en ekkel opplevelse for noen uker siden. Da svimlet jeg veldig og følte jeg skulle besvime. Har ikke hatt dette etterpå.

Ellers sliter jeg med slitasjegikt i ankel etter fotball. Gikk en tid på noen samin tabletter mot dette.

Legen min tror problemene skyldes stress og stiv musklatur i rygg. Har tatt akupunktur hos han mot dette, men det har ikke gitt noen effekt. Etter å ha mast mye har han henvist meg til gastroskopi. Men han sa det var lang ventetid.

Hva kan dette skyldes? Blir urolig og føler meg usikker når han ikke har tatt noen tester. Når jeg leser om symptomene mine kan de skyldes mange ting, Som magesyre, magesår, lungekreft, magekreft, brokk osv.

Bør jeg gjøre noe for å få fortgang på ting her? Bør jeg være obs på noe? Hva tror du dette kan være? Blir tullete om jeg skal gå og vente på timen i mndsvis før jeg får svar/hjelp.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Heim, takk for spørsmål.

Skjønner godt at dette uroer deg, men symptomene er kanskje allikebvel ikke så alarmerende.

Vedr typen plage: det er jo et godt tegn at du blir litt bedre når du spiser, og kanskje somac også har effekt. Dersom det var lungesykdom ville du ikke ha opplevet denne bedringen.
JEg ser at du er redd for lungekreft: viktig å tenke på at du er rimelig ung, derfor sjeldnere med denne sykdommen. Vet ikke om du røyker? DIn lege kan gi deg en rekvisisjon til røntgenbilde av lunger, og dette kan du stort sett få tatt på dagen ved et sykehus eller røntgeninstitutt, og dermed har du dette svaret.
Dersom du synes plagene øker på, eller du blir svært urolig, bør du ta dette opp med din lege. Han kan purre på henvisningen, og be om at denne prioriteres noe. I ventetiden kan han gjøre endel standardundersøkelser, bl.a. at du leverer en avføringsprøve for å utelukke skjult blod i avføringen, en prøve som er viktig ved symptomer fra mage/tarmkanalen. I tillegg kan det tas en prøve for påvisning av helicobacter pylori, en bakterie som man vet er sterkt involvert i utvikling av magesår.

Utifra hva du skriver er det ikke helt usannsynlig at mange av symptomene dine kan tilbakeføres til stress.

Dersom du uroer deg, og ikke vil vente, er det over store deler av landet mulig å få gjort en gastroskopi ved privat institutt, noe som vil koste deg ca kr 2-3000.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-