Problemer med magen

Spørsmål

Har hatt store problemer med magen de fire siste årene selv om det siste året har vært greit, fram til nå. Gikk til flere forskjellige leger. Ble sendt til ultralyd, tok blodprøver og ble undersøkt med slange via munn to ganger (hadde smerter i øverste del av magen). Første gang hadde jeg betennelse i tolvfingertarm. Gikk på zantac men ble ikke bedre. Tok nye blodprøver som påviste noe usikkert heliobakter bakterie. Gikk på en en ukers kur i tillegg til lanzo tabletter en stund. Følte meg ikke noe særlig bedre. Sluttet med alkohol og brus. Men over tid kom det seg. Men jeg har stort sett hatt vondt i magen hver dag spesielt etter å ha drukket brus eller spist tungt fordøyelige produkter (men lagt fra slik det var/erblitt nå igjen). Fett og stekte produkter er heller ikke bra. Er egentlig litt usikker på om det kan være fordøyelsesproblemer mer enn magesår.

Har denne uken tatt zantac og link men vet egetlig ikke om de virker eller evt mot sin hensikt. Føler meg alltid full i magen. Blir ikke sulten. Når jeg spiser blir jeg forferdelig dårlig. Får ikke lyst til å spise i det hele tatt. Klarer nesten ikke spise. Forrige gang gikk jeg ned 20 kilo. Fikk et kraftig tilbakefall for ca en uke siden. Hadde en ganske heftig tur på byen men synes det er noe merkelig at jeg har blitt så mye dårligere. Gikk fra dag til natt på bokstavlig talt en dag. Føler magen er veldig urolig hele tiden. Spesielt etter at jeg har spist. Hjelper å gå en tur. Svimler til tider men tror det skyldes muskelsmerter fra musesyke. Opplever til tider en stikkende følelse i den nedre del av magen. Litt kvalmen følelse kommer og går. Føler det er noe som vil opp. Føler også jeg har en del luft.

Hva kan dette være? Begynner å bli lei av å ikke få en skikkelig diagnose. Kan det være fordøyelsesproblemer og i så tilfellet hva kan jeg gjøre? Slutter nå fullstendig med alkohol og chips/brus.

Sykdommer: Musesyke, senebetennelse. Har hatt store problemer med magen de siste årene. SPØRSMÅLET GJELDER MAGEN.
Medisiner: Har gått på Celebra

Mann, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Symptomene du beskriver er jo ikke på noen måte typiske for magesår. Du beskriver kvalme, luft, fullhet, dårlig appetitt, og vekttap. Dette er ikke noen typisk sykehistorie for magesår. Jeg tror mer på at det er noe i maten som du ikke tåler eller som tarmen din reagerer på, men hva det kan være er jo umulig å vite uten å undersøke deg spesifikt på de forskjellige irritative matvarene.

Irritabel tykktarm er et syndrom som kan gi symptomer som likner veldig på de du beskriver. Andre ting man må tenke på er cøliaki, gastritt (magesekksbetennelse), og Crohns sykdom.

Jeg synes det vil være riktig å utrede deg videre med koloskopi og med røntgen av tynntarmen. Dessuten bør du undersøkes spesielt med tanke på matvareallergi og -intoleranse.

Du kan evt kontakte Balderklinikken i Oslo for en vurdering; http://www.balder-klinikken.no/

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-