Magesmerter

Spørsmål

Hei.
Magesmerter: Jeg har i de siste 2 mnd vært plaget med plutselige magesmerter. Det har kommet hyppigere de siste ukene. Jeg får feberlignende symptomer i kroppen når jeg har smerter. Er ikke plaget med avføringen, er ikke kvalm, men bare veldige smerter i hele mageregionen. Føler også at jeg på en måte hovner opp/blir oppblåst. Smertene varer som regel en dag eller to. Har prøvd å fulgt med om det kan være i forbindelse med menstruasjonssyklusen, noe jeg trodde i starten. Men har kommet utenfor alt dette i de siste ukene. Jeg er ikke gravid, har tatt test. Jeg har aldri tidligere hatt noen form for pms. Jeg har normal menstruasjonsyklus og bruker p-piller. Lurer på om det kansje kan være noen form for magekatarr, magesår, o.l Er 1,67 m og veier 58 kg. Ellers normal helsetilstand. Fint om det er mulighet å få et lite hint om hva dette kan være. På forhånd takk.:)

Kvinne, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Å komme med noen ideer om hva årsaken til dine magesmerter kan være, uten en eneste undersøkelse eller utredning, er nok ganske så umulig, det blir vill gjetning og det har du ingen nytte av.

Men "veldige smerter" i magen hos en frisk og ung kvinne, som stadig kommer oftere, samt at du ikke har hatt det tidligere, er ellers frisk osv, er definitivt en grunn til å oppsøke lege.

Du spør om det kan være magekatarr, svaret er ja, men dette er bare en av svært mange muligheter, og jeg har ingen forutsetninger for å si om det er mer eller mindre sannsynlig, ut fra de opplysningene jeg sitter med her.

Så jeg synes nok at du skal få dette undersøkt.
Jeg beklager også at du ikke får noe mer konkret svar av meg på hva det kan være, men forklaringen er altså at det ikke lar seg gjøre å stille en diagnose ut fra de opplysningene du kommer med, ene og alene.

Lykke til og god bedring !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn