Kosttilskudd og magetrøbbel

Spørsmål

Eg har i det siste slitt med løs og mye luft magen. har lenge gått på kosttilskudd som består av multivitamin, zma og glutamine. Har gått på disse kosttilskuddene i flere år uten noen form for problemer.
Føler nå at hver gang eg tar noen av disse kosttilskuddene at magen begynner å knurre og lage masse rare lyder. det kan hende eg må på do med en gang eller at det tar flere timer, og så må plutselig på do. føler nå at magen begynner å lage masse rare lyder uansett hva eg spiser (alt fra brødskive til melk). eg har nå kuttet ut multivitamin og glutamine, har også mistenkt at eg rett før mage trøbbelet begynte da eg har inntatt noen dårlige multivitamin piller men dette er veldig usikkert. har prøvd å finne ut spesifikt hva som skylder mageproblemene uten å bli særlig klokere, har også prøvd multivitamin fra andre eg kjenner hvor vitaminene er fine men har selv om fått vondt og løs mage av dem. Var også en uke hvor eg tok alt av kosttilskudd hvor alt stod bra til og eg trodde alt var i orden igjen, men så kom mageproblemene bare tilbake igjen uten at eg visste hvorfor.

Har også i det siste merket at rett nedenfor navlen føles det litt ømt når eg presser inn, noen ganger kan eg kjenne små stikk derfra og når eg trekker magen inn alt eg kan føles det litt ømt og ubehagelig som sagt rett nedenfor navlen.
Hva kan dette skyldes(?) Kan det være snakk om noe omgangssyke eller vitaminforgiftning av noe slag?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Ukritisk bruk av vitaminer eller spormetaller kan være uheldig. Det er vanskelig å si om dette er årsaken her. Jeg vet ikke hvor mye du har tatt. Fastlegen kan ta prøver av ulike vitaminer mm i blodet for å se om verdiene er høye. Det er typisk at magen gir symptomer ved overdosseringer. Omgangssyke er heller ikke utenkelig. Matforgiftning en annen mulighet, men det pleier ikke å vare så mye lengere enn et par dager. Magesår eller betennelse i magesekken kan gi smerter i aktuelt område. Mitt råd er at du kontakter fastlegen som kan gjøre en grundig undersøkelse av mage og få tatt blodprøver. Endring i normalflora av bakterier i tarmen kan være årsak og da hjelper det med biola eller idoform. Det får du kjøpt i butikk/apotek.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn