Blodig oppkast

Spørsmål

Hei

Min samboer er gravid og sliter med sure oppstøt. Dette plager hun veldig. I natt ( natt til fredag ) så hostet og harket hun så mye pga dette at hun til slutt spydde. I spyet var det blod. Jeg så ikke dette selv men hun beskriver det som små blodklumper. Hun var hos lege i dag og legen mente det kanskje kunne være magesår. Jeg syntes magesår diagnosen høres rar ut da hun ikke har noe særlig vondt i magen og magesår forbindes vel med vondt i magen? Hvis det i såfall er magsesår og da blødende magesår, bør vi være på vakt etter veldig mørk avføring?
Har du en annen forklaring på hva dette kan være? Blod fra magen, hals eller lunger er jo ikke et godt tegn syntes jeg. Hva mener du vi bør gjøre videre. Min samboer er 33 år og vi venter vårt første barn.

Kvinne, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg er ganske sikker på at det ikke er noen alvorlig årsak til dette. Det er ikke sjelden at man kan få litt blod i oppkast eller oppspytt hvis man har kraftige brekninger eller hostekuler. Dette kan skyldes små blodkar som brister i slimhinnene. Ved feks en lungebetennelse er det ikke så sjelden å finne litt blod i oppspyttet. Sure oppstøtt med såre slimhinner kan føre til noe blod i oppkast/oppspytt.

Det er heller ikke sikkert at det hun har sett virkelig er blod, det kan også være mørkt slim eller mageinnhold.

Jeg er enig i at magesår er en lite sannsynlig diagnose hvis hun ikke har noen problemer med magen, det er også riktig at et blødende magesår vil kunne gi svart avføring. Men da vil det som regel alltid være en del andre symptomer i tillegg. Jeg synes derfor det er en mindre sannsynlig diagnose.

Hvis dette kun har skjedd en gang ville jeg avventet og ikke gjort noe spesielt. Skjer det flere ganger eller hun har andre alvorlige symptomer som feks kraftig feber, unormal slapphet/blekhet, sterke magesmerter - bør hun oppsøke lege og bli vurdert for en eventuell gastroskopi.

Gaviscon pleier å være virkningsfullt mot sure oppstøt, men noen er plaget med dette hele svangerskapet.

Altså neppe en alvorlig årsak, men hvis dette kommer igjen eller det dukker opp alvorligere symptomer bør hun kanskje gastroskoperes.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-