Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sannsynligvis luftsmerter

Spørsmål

Hei

Jeg tar kontakt med dere for å få en liten uttalelse om magebesvær, mens jeg venter på legetime i begynnelsen av juni. Jeg vet at man kan skaffe akuttimer, men problemet jeg sliter med føles egentlig ikke akutt. Da har sikkert legen bedre ting å gjøre i mellomtiden.
Henvendelsen gjelder tidvis mildt ubehag i venstre side av magen, ofte i området midt i mellom venstre hoftekam og navlen. Av og til sitter også smerten mer på siden av magen, og på høyde med navlen. Tidvis kan den også forplante seg opp bak ribbenene og til venstre side av ryggen. Smertene er ikke sterke, de kjennes som en mild, stikkende følelse. Jeg har hatt disse smertene i ni-ti dager, og de dukket opp rett i etterkant av en kveld/natt hvor jeg følte meg så oppblåst at jeg slet med å ligge på magen. Typisk oppstår smertene når jeg er litt oppblåst, eller når luft passerer i tarmen på venstre side. På tross av dette kan smertene neste kjennes ut som muskelstølhet, eller ”hold”, slik man ofte får når man løper etter man har spist.
Avføring og avføringsmønster er helt normalt, allmenntilstanden er super. Ingen endringer i kroppsfunksjoner eller form fra dag til dag. Heller ingen forverring av smerter over tid. Jeg syns vel de ”skumle symptomene” er ute av bildet her, men hypokonderen i meg bekymrer seg litt likevel. Kreft er naturligvis den store stygge ulven, som man bekymrer seg for. Tarmen, eller noe annet, føles rett og slett litt sår og irritert. Hva tror du/dere smertene kan skyldes?
Generelle helsefakta: BMI på rundt 22. Relativt god form. Ingen mageproblemer så langt i livet. Røyker ikke, spiser middels sunt.

Svar

Hei.

Jeg synes for det første ikke at dette høres ut som tegn på (alvorlig) sykdom i det hele tatt. Du har et diffust ubehag som flytter på seg rundt i magen, og er ellers frisk og fin. Plagene oppstår når du er litt oppblåst, har du lagt merke til, og det bekrefter for meg min mistanke om at dette etter alt å dømme kan være luftsmerter. Dine beskrivelser kan stemme veldig godt med det, både lokalisasjonen og måten du kjenner det på. Du sier at du er litt hypokonder, og da vil jeg anbefale deg å ikke kjenne etter på dette og fremfor alt ikke prøve å tolke det eller å google symptomer, for det er den sikreste veien til forverrede plager og økt helseangst. Det er svært sannsynlig at det er luftsmerter, og en tur til legen din vil kunne bekrefte dette, så det er lurt av deg å ta den timen.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-