Magesmerter

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som blir snart 24 år. For 4 måneder sånn cirka begynte jeg å få smerter nederst i magen på venstre side. Jeg dro til fastlegen og ble henvist til ultralyd av bukenorganene. Alt var normalt bortsett fra at det ble påvist en cyste på venstre eggstokk som var 4cm. Jeg fikk beskjed om å avvente å se. Etter 1 måned ble smertene helt uutholdelige og cysten ble nesten 10cm stor. Kirurgen på sykehuset bestemte seg for å gå inn å fjerne den laparoskopisk, men når de gikk inn var den borte. Cysten har vært der i en stund og presset på blæra og omkringliggende ligamenter. Før operasjonen ble det også tattMR med kontrast av buken. Der så de bare cysten og ikke noe annet som var galt. Jeg har tatt masse blodprøver der alt var normalt. I sommer før jeg begynte å få smerter tok jeg primolut-n for å forskyve menstruasjonen min og cysten kom etter den og jeg tenker at det er en bivirkning av tablettene som jeg tok uten samråd med lege. Jeg har aldri brukt slike piller før.
Jeg skriver til deg fordi jeg har fortsatt smerter nede på venstre side av magen. Jeg kjenner at magen strammer seg og gir forferdelig ubehag. Bare av å kjenne på magen har jeg smerter i det området. Noen ganger kjennes det ut som det er veldig ømt inni magen og som om det er luft der. Jeg er veldig fortvilet fordi fastlegen min har nesten gitt opp fordi vi ikke vet hva vi skal gjøre. Kan cysten ha presset såpass at det gir sånne plager? Det kjennes også ut som om det er noe inni der som trykker. For 1 år siden har jeg sjekket tarmen med koloskopi og alt var normalt, men kan det fortsatt være tarmen? Det strammer seg ved urinblæra også. Hva anbefaler du meg å gjøre? Jeg har vært flere ganger hos gyn etter operasjonen for å sjekke om det har kommet ny cyste, men alt der bra ut der også. Det er cirka 1 1/2 måned siden operasjonen. Det er ikke operasjonssmerter jeg har. Disse smertene har jeg hatt før operasjonen også. Skal jeg ta en CT av buken?
Tusen takk for hjelpen!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er dessverre ikke så lett å si hva som er årsaken til smertene. Til det må jeg gjøre en klinisk undersøkelse av magen. UL sier mye om strukturelle forandringer i magen, men lite om funksjon. CT vil neppe gi noen ytterligere informasjon. Cyste kan absolutt gi smerter, men da må de være av en viss størrelse. Du har nå fått fjernet denne og smerten er fortsatt tilstede. Det høres ut som smerten kommer fra blære eller livmor. Du har fått gjort coloskopi som gir mye informasjon om betennelsestilstander, utvekster mm. Jeg kan derfor ikke forstå at smerten skulle komme fra tarmen. Luftsmerter kan naturlig nok være en årsak, du kan forsøke minifom for å se om dette kan redusere smerten. Det får du kjøpt reseptfritt på apotek. Ellers ville jeg forsøkt betennelsesdempende medisin som Ibux eller Voltaren. Det kan gi litt pekepinn over hva slags type smerte det er. Kolikksmerter og muskelsmerter hjelper ved slik medisin. Jeg forstår at du blir frustrert over dette og ikke får noen fasitsvar her. Det er viktig at du tar dette med fastlegen videre og han skal ikke avskrive deg fordi han ikke har flere forslag. Da må han henvise deg til enten gastropoliklinikk ved sykehuset eller smertepoliklinikk for optimalisering av plagene du har

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-